Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η λειτουργικότητα των λιμένων στις προτεραιότητες του Υ.Ν.Α.

vavritsiotis-48

Η λιμενική πολιτική, η λειτουργικότητα των λιμένων αλλά και θέματα τα οποία απασχολούν σε επίπεδο ΕΕ όπως τα θέματα λιμενεργασίας, είναι ενταγμένα στις προτεραιότητες του υπουργείου ενόψει της Προεδρίας.

Το υπουργείο έχει ήδη λάβει υπόψιν του επισημάνσεις και της ESPO όσον αφορά τα θέματα τιμολογιακής πολιτικής λιμένων και ανταγωνισμού ενώ όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, πρόκειται προσεχώς να εξεταστούν κα βελτιωτικές προτάσεις που έχουν προωθηθεί επί του ζητήματος της απελευθέρωσης των λιμενικών υπηρεσιών, η συζήτηση των οποίων ήδη έχει προχωρήσει σε επίπεδο ΕΕ.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η απελευθέρωση δε θα θίξει την φορτοεκφόρτωση υπενθυμίζοντας ότι επί μια συναπτή δεκαετία, το θέμα αυτό αναπέμφθηκε με δύο οδηγίες που δεν προχώρησαν και ύστερα από την σύντονη αντίδραση των ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών φορέων των λιμενεργατών.

Τέλος ο υπουργός ερωτηθείς για τις επισημάνσεις των Πλοιάρχων για την κατάσταση των ελληνικών λιμένων είπε ότι πολλά από τα στοιχεία τα οποία έχουν θέσει ήδη εξετάζονται στο πλαίσιο της διασφάλισης της ασφάλειας στη ναυσιπλοΐα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter