Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ESPO: Συζήτηση με βάση την έκθεση Fleckenstein

eboriko limani-665

Σήμερα η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσει τις προτάσεις για έναν κανονισμό λιμένος με βάση την έκθεση του Mr Fleckenstein, την οποία η ESPO καλωσόρισε.

Σε απάντηση πρότασης της επιτροπής για τον κανονισμό, η ESPO δήλωσε ότι ο κύριος προβληματισμός της είναι ότι αν η εν λόγω έκθεση δεν είχε ληφθεί υπόψη, θα ήταν αδύνατον για την ESPO να αποδεχθεί την πρόταση της επιτροπής.

Στην έκθεση Fleckenstein γίνεται αναφορά σε έναν μεγάλο αριθμό προβληματισμών που η ESPO αποδέχεται θετικά. Ειδικότερα:

-Την πρόταση να εξαιρεθεί η εκσκαφή (εκβαθύνσεις) από το πλαίσιο αυτού του κανονισμού.

-Τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζεται η ελευθερία της παροχής υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες συνθήκες του λιμανιού

-Την αποσαφήνιση ότι σε περίπτωση περιορισμού των παρόχων υπηρεσιών η διοίκηση του λιμανιού θα πρέπει να κινήσει μία ανοιχτή, διαφανή και μη βασισμένη σε διακρίσεις διαδικασία. Η διαδικασία αδειοδότησης θα πρέπει να ακολουθείται μόνο σε περιπτώσεις που αφορά κάποια «άδεια»(consession).

Η έκθεση φαίνεται πως βελτιώνει την πρόταση της επιτροπής στα εξής θέματα:

- Την αναγνώριση ότι η αρχές των λιμανιών θα πρέπει να θέσουν οι ίδιες τις χρεώσεις λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική τους στρατηγική

- Μία ποιο ρεαλιστική και λιγότερο επιβαρυντική προσέγγιση όσον αφορά το ανεξάρτητο ελεγκτικό σώμα και την επιτροπή των χρηστών

Σχολιάζοντας την εν λόγω έκθεση η γενική γραμματέας Isabelle Ryckbost σημείωσε τα ακόλουθα: Ο Fleckenstein έχει επισκεφτεί διάφορα λιμάνια και είχε διάφορες συναντήσεις με εκπροσώπους λιμανιών. Τα μέλη μας επιδοκιμάζουν πάρα πολύ των ανοιχτό αυτόν διάλογο και αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του για να γίνουν κατανοητά τα ευρωπαϊκά λιμάνια και οι αρχές των λιμανιών.

Η έκθεση δείχνει τις γνώσεις του .. για τα ευρωπαϊκά λιμάνια και τη ποικιλία τους. Ακόμη και αν δεν επιλύθηκαν όλα τα ζητήματα η έκθεση αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα καθώς ο κανονισμός λιμένος ττ παραμένει μία δύσκολη υπόθεση αλλά προσμένουμε να συνεχίσουμε την συζήτηση με τον Fleckenstein και όχι μόνο με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της πρότασης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter