Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Μπαρπαρόσα στη...Σαγιάδα

dritsas-887

Ένα Λιμενικό Σταθμό σε κάθε βουνοκορφή θέλει ως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την παρέμβαση του βουλευτή Πειραιά κ. Θεόδωρου Δρίτσα, ο οποίος ζητεί από το υπουργείο Ναυτιλίας να του επιβεβαιώσει αν όντως ισχύει η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας (!), όπως φημολογείται.

Αν ανατρέξει κανείς στον χάρτη θα διαπιστώσει πως η Σαγιάδα βρίσκεται στη μέση της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας, δύο μέρη που και τα δύο έχουν Κεντρικά Λιμεναρχεία.

Και τέλος πάντων χάριν της συζήτησης ας δεχθούμε πως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας είναι μακριά. Η θάλασσα κουνάει. Που να τρέχουμε τώρα... Το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας δεν της κάνει της Σαγιάδας, δεδομένου πως δεν συνδέεται μαζί του μόνο δια θαλάσσης, αλλά και οδικώς;

Σύμφωνα με τον Google Map η απόσταση μεταξύ Σαγιάδας και Ηγουμενίτσας είναι μόλις 14,8 χιλιόμετρα και ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο που κινείται με νορμάλ ταχύτητα καλύπτει την απόσταση αυτή σε 25 λεπτά της ώρας.

Αν τώρα είναι όχημα του Λιμενικού Σώματος και τρέχει λίγο πιο γρήγορα λογικά σε κανά εικοσάλεπτο θα είναι εκεί. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε το Λιμενικό Σώμα δεν το έχουμε για να κόβει βόλτες στις εθνικές και παρα-εθνικές οδούς της χώρας, αλλά για να επιτηρεί τον εθνικό θαλάσσιο χώρο.

Συνεπώς μετά την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας η επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου θα περάσει στα χέρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Ούτως ή άλλως πρακτικά πάντα εκεί ήταν, μιας και ο Λ. Σταθμός Σαγιάδας δεν διαθέτει σκάφος, αλλά καλύπτονταν από τα σκάφη του Κ.Λ.Ηγουμενίτσας. Οπότε προς τι η παρέμβαση;

Αν λάβει κανείς σοβαρά υπόψη τους λόγους για τους οποίους ο κ. Δρίτσας επιλέγει να παρέμβει μόνο για την Σαγιάδα αν και στο πλαίσιο του Λιμενικού Καλλικράτη έρχονται τα πάνω – κάτω σε όλη την Ελλάδα, τότε η Σαγιάδα είναι το μεγαλύτερο άντρο ανομίας στη χώρα και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι...

Ευτυχώς που δεν ζει ο Μπαρμπαρόσα δηλαδή γιατί θα έχει μεταφέρει στη Σαγιάδα την έδρα των επιχειρήσεων του...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter