Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προσεχώς σε Λαύριο και Ραφήνα Αττική Οδός

limani-lavrio-756

Καλύτερη οδική πρόσβαση θα αποκτήσουν προσεχώς τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας καθώς οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού περιλαμβάνονται στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) που θα συζητηθεί την επόμενη Τετάρτη σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

Όπως προαναφέρθηκε στο νέο ρυθμιστικό εντάσσονται επίσης η επέκταση της Αττικής Οδού μέχρι το Λαύριο, καθώς και η «Ελεύθερη Λεωφόρος Σταυρού-Ραφήνας, στο τμήμα από Ανισόπεδο Κόμβο με Αττική Οδό μέχρι διασταύρωση Ραφήνας και σύνδεση με την βόρεια πύλη του Διεθνούς Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος».
Οι επεκτάσεις κρίνονται μείζονος σημασίας για τα δύο λιμάνια της ανατολικής Αττικής κυρίως δε για το λιμάνι του Λαυρίου ο ρόλος του οποίου μελλοντικά για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα νησιωτικά συγκροτήματα του Αιγαίου έχει μεν καταδειχθεί αλλά εναπομένει η σιδηροδρομική κάλυψη του από τον προαστιακό και το μετρό. Έργο το οποίο επίσης έχει εξαγγελθεί με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης. Να σημειωθεί ότι η σιδηροδρομική σύνδεση του Λαυρίου είχε δύο φορές στο παρελθόν εξαγγελθεί αλλά ουδέποτε προχώρησε με αποτέλεσμα το λιμάνι να «χάσει» μέρος της δυναμικής του αλλά και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες την ευκαιρία να μειώσουν τα κόστη καυσίμων και τις ώρες πλου από και προς τα νησιωτικά συγκροτήματα του Αιγαίου

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter