Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνια: Συμφωνία για υπογραφή Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

OLP-853-

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ολοκληρώθηκε σε κλίμα συναίνεσης η συμφωνία μεταξύ των διοικήσεων και των εργαζομένων για την υπογραφή των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η συμφωνία αφορά τους 10 μη εισηγμένους Οργανισμούς Λιμένων, (Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου, Οργανισμός Λιμένα Πατρών, Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας, Οργανισμός Λιμένα Κερκύρας, Οργανισμός Λιμένα Βόλου, Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας, Οργανισμός Λιμένα Ραφήνας, Οργανισμός Λιμένα Λαυρίου, Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης).
Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία για τις εν λόγω συμβάσεις προβλέπει:
• Κάθε Οργανισμός Λιμένος έχει υπογράψει ΕΣΣΕ για το διάστημα έως και τις 31/12/2014.
• Το μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων διέπεται από τις διατάξεις των νόμων 4024/2011 και 4093/2012.
• Σύμφωνα με τους παραπάνω νόμους, προβλέπεται η αναλογική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου – βαθμολογίου του δημόσιου τομέα στα νομικά πρόσωπα που υπάγονται στους νόμους αυτούς, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται οι ΟΛ.
• Η αναλογική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου-βαθμολογίου τίθεται σε ισχύ από 1/1/2013.
Αναφορικά με τη συμφωνία με αυτή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τόνισε:
«Ένας και κύριος είναι ο στόχος αυτής της Κυβέρνησης και αυτός είναι,η επιστροφή της ανάπτυξης και των επενδύσεων στη χώρα. Γιατί τίποτα δεν θα μπορέσει να αλλάξει αν δεν υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση από όλους τους φορείς. Και χαίρομαι ιδιαίτερα, σήμερα, για την υπευθυνότητα και τη εποικοδομητική συνεργασία των διοικήσεων και των εργαζομένων για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων στα ελληνικά λιμάνια σε μία τέτοια χρονική περίοδο.
Τα λιμάνια μας αποτελούν στρατηγικά σημεία για την εθνική προσπάθεια της χώρας μας και οι εργαζόμενοι σε αυτά τον πρωταγωνιστή στην αναπτυξιακή πνοή που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter