Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η πρωτιά της Σαγκάης

0Σαγκάη1

Το λιμάνι της Σαγκάης διατηρεί την πρωτιά του ως το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων με τις καλύτερες επιδόσεις της Κίνας, παρά τη μείωση της διακίνησης κουτιών για τον μήνα Αύγουστο.
Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2022, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων των κινεζικών λιμένων ήταν 194,4 εκατομμύρια TEU, αύξηση 4,1% σε ετήσια βάση.
Τα στοιχεία προέρχονται από τον δείκτη εμπορευματικών μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων Ningbo, που αντλεί στοιχεία από το Υπουργείο Μεταφορών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Η Σαγκάη επεξεργάστηκε 4,17 εκατομμύρια TEU τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση 3,5% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021.
Για το έτος μέχρι στιγμής, η Σαγκάη διέσχισε περισσότερα από 31 εκατομμύρια κουτιά, μια μικρή αύξηση 0,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο - Αύγουστο του 2021.
Το λιμάνι της Σαγκάης έχει συγκλονιστεί καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους μέσα από μια σειρά εξωτερικών διαταραχών: συμπεριλαμβανομένων των τυφώνων και των lockdown του COVID-19.
Παρά τις προκλήσεις, το λιμάνι της Σαγκάης κατέγραψε περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια TEU στην απόδοση του Ιουλίου, ένα νέο ρεκόρ.
Το λιμάνι του Ningbo-Zhoushan επεξεργάστηκε 2,94 εκατομμύρια TEU τον Αύγουστο, ωθώντας τα ετήσια σύνολα του σε 23,7 εκατομμύρια TEU. Πρόκειται για αύξηση σχεδόν 11% σε σχέση με τα στοιχεία Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021.
Το λιμάνι Ningbo-Zhoushan της Κίνας έχει γνωρίσει μια ακμάζουσα ανάπτυξη στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων, καθώς πλησιάζει τη Σιγκαπούρη - επί του παρόντος το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.
Ο Κόλπος Beibu συνεχίζει να είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι της χώρας, διακινώντας 4,36 εκατομμύρια TEU για το έτος μέχρι στιγμής. Πρόκειται για αύξηση 20,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter