Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Μπουκώνουν» τα Γερμανικά λιμάνια

0Containers stacked

Τα λιμάνια της Γερμανίας παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συμφόρηση, ενώ τα ευρωπαϊκά λιμάνια σταθεροποιούνται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μετρήσεων της κινητικότητας των ευρωπαϊκών λιμένων. Στο Bremerhaven και το Αμβούργο, ο μέσος χρόνος παραμονής σε εισαγωγές, εξαγωγές και μεταφορτώσεις είναι τώρα στις 9,3 ημέρες και 9,5 ημέρες από τις 13 Αυγούστου. Για το Bremerhaven, πρόκειται για αύξηση 43% σε σχέση με το χαμηλό που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο και αύξηση 19% στις αρχές του έτους, ενώ για το Αμβούργο, πρόκειται για αύξηση 79% από το χαμηλό σημείο του Μαρτίου και αύξηση 22% στις αρχές του έτους. Πιο δυτικά, στην Αμβέρσα και το Ρότερνταμ, οι χρόνοι παραμονής παραμένουν κάτω από τις «κορυφές» που παρατηρήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αλλά αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, όπως δείχνουν τα στοιχεία.
Στην Αμβέρσα, ο μέσος χρόνος παραμονής είναι τώρα στις 7,5 ημέρες. Αυτό είναι κάτω από το υψηλό των 8,1 ημερών που παρατηρήθηκε στις αρχές Απριλίου, αλλά είναι 15% υψηλότερο από την αρχή του έτους. Για το Ρότερνταμ, ο μέσος χρόνος παραμονής των ωκεανών 60 ημερών είναι τώρα στις 6,9 ημέρες.
Στη Βαλένθια, ο μέσος χρόνος παραμονής είναι τώρα στις 8,8 ημέρες. Αυτό είναι 13% κάτω από την κορυφή που παρατηρήθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο, αλλά εξακολουθεί να είναι 6% πάνω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στην αρχή του έτους.
Συνολικά στα ευρωπαϊκά λιμάνια ο μέσος χρόνος παραμονής είναι τώρα στις 7,6 ημέρες, δηλαδή 19% κάτω από την κορυφή που παρατηρήθηκε στα τέλη Μαρτίου και 12% κάτω από τα επίπεδα στην αρχή του έτους.

FourKites

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter