Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Όλα “περνούν” από τις μεταφορές και τα logistics

0Maersk rail service

Η κάλυψη των αδυναμιών σε υποδομές που σχετίζονται με τις μεταφορές και τα logistics θα συμβάλει στην ενδυνάμωση των δράσεων που αναπτύσσονται σε ένα ναυτιλιακό κέντρο με πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία. Στο συμπέρασμα αυτό κατέτεινε η συζήτηση στο πλαίσιο των εργασιών του 7th Analyst & Investor Capital Link Shipping Forum, που διοργανώνει η Capital Link σχετικά με τις παραμέτρους που προσδίδουν δυναμική σε ένα ναυτιλιακό κέντρο. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Γιάννης Πιέρρος, της EY Eλλάδος, για τον Πειραιά, «η ύπαρξη σημαντικών λιμενικών υποδομών και υποδομών logistics, ικανών να εξυπηρετήσουν τον αυξανόμενο αριθμό φορτίων που καταφθάνουν από την Ασία με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη, παράλληλα με την ισχυρή παρουσία της ελληνόκτητου ναυτιλίας και τη γεωγραφική θέση της χώρας, είναι το κλειδί για να μπορέσει η Ελλάδα να βελτιώσει τις επιδόσεις της και να διεκδικήσει μία θέση ανάμεσα στα ισχυρότερα παγκόσμια ναυτιλιακά κέντρα».
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση βρίσκει σύμφωνες τις παραγωγικές τάξεις αλλά και τους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων του Πειραιά που από ετών έχουν τοποθετηθεί αναλόγως σημειώνοντας την αναγκαιότητα βελτίωσης των σχετικών υποδομών αλλά και των υποστηρικτικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στις διαμετακομίσεις. Μάλιστα Επιμελητηριακοί φορείς του Πειραιά έχουν επισημάνει τη σημασία και το ρόλο της ανάπτυξης ενός δυναμικού συστήματος συνδυασμένων μεταφορών δεδομένης της θέσης που βρίσκεται η χώρα στο παγκόσμιο χάρτη όπου διασταυρώνονται οι διεθνείς και τοπικές εμπορευματικές ροές.
Σύμφωνα με έρευνα της EY το 2019, με συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων που κάνουν εκτεταμένη χρήση των λιμένων και των υποδομών και υπηρεσιών logistics της Ελλάδας, πάνω από το 40% των συμμετεχόντων βαθμολόγησαν ως άριστο το λιμάνι του Πειραιά, όσον αφορά την ποιότητα των υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών, τη διαθεσιμότητα -χωρητικότητά του, καθώς και την αποτελεσματικότητα στη συνεργασία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter