Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προβληματίζουν τα «κενά»…

0WPSP

Νέος κύκλος προβληματισμού καταγράφεται εξ αιτίας των «κενών» δρομολογίων στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η εικόνα προς τα τέλη του τρέχοντος μηνός δείχνει να επιβαρύνεται σύμφωνα και με τα στοιχεία του WPSP-IAPH COVID19 με τους συγγραφείς T. Notteboom Θ. Πάλλη να σχολιάζουν την ενεργό εμπλοκή των feeder πλοίων στην προσπάθεια εξομάλυνσης αλλά και την διαφαινόμενη εξομάλυνση στο congestion.
Να σημειωθεί ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε «εφιάλτη» εν μέσω πανδημίας τείνει να εξελιχθεί η πολυσυζητημένη επανεκκίνηση της Ασίας μετά το πέρασμα του COVID-19 για υψηλόβαθμα στελέχη του ευρωπαϊκού λιμενικού τομέα. Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις τα Βρετανικά λιμάνια ετοιμάζονται για μία χαοτική περίοδο μεγαλύτερη των τεσσάρων εβδομάδων διάστημα κατά το οποίο θα δοθεί «μάχη» για τη διαχείριση των φορτίων. Τα «κλειδώματα» σε όλη την Ευρώπη έχουν οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης από επιχειρήσεις, καταστήματα και κατασκευαστές και οι χώροι εναπόθεσης μάλλον δεν θα επαρκέσουν καθώς τα φορτία θα φτάνουν αλλά η οικονομικές δραστηριότητες σε Βρετανία και Ευρώπη δεν θα γίνονται «άμεσα απαιτητά» όπως συνέβαινε προ κορωνοϊού.
Ο Managing Director του IAPH P. Verhoeven σημείωσε ότι το προσεχές διάστημα πολλά λιμάνια θα αισθανθούν την πλήρη επίδραση της κατάρρευσης της οικονομικής δραστηριότητας σε πολλά μέρη του κόσμου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter