Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ξημερώνει» θέσεις εργασίας…

cosco arxeio

Το πολυσυζητημένο και διελθέν από «σαράντα κύματα» των προηγούμενων συνεδριάσεων της ΕΣΑΛ master plan της ΟΛΠ-COSCO που θα κατατεθεί επίσημα τις επόμενες ώρες ανοίγει ένα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας.

Και τούτο γιατί το master plan προβλέπει μία σειρά κατασκευαστικών παρεμβάσεων αλλά και εν συνεχεία δραστηριοτήτων που απαιτούν στελέχωση για την ενεργοποίηση- υλοποίησή τους. Ανεξάρτητα των όποιων αναλύσεων το τελικό συμπέρασμα είναι ότι οι εκατοντάδες αυτές θέσεις εργασίας θα προσδώσουν μία δυναμική στην «ανεμική» μέχρι πρότινος τοπική οικονομία του ευρύτερου Πειραιά. Ως γνωστόν για τους επαΐοντες οι λιμενικές δραστηριότητες είναι δραστηριότητες εντάσεως απασχόλησης και κεφαλαίων τα οποία η Κινεζική πλευρά επενδύει σε ένα λιμάνι το οποίο όχι μόνο επανέφερε στο χάρτη των λιμένων της Ευρώπης αλλά και του κόσμου. Κόσμου που δεν συζητά τίποτα άλλο παρά την ταχεία ανάπτυξή του Πειραιά και το ρόλου τους στη διαμόρφωση των εμπορευματικών ροών Ευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια. Γύρω από το λιμάνι και τις δραστηριότητές τους υπάρχουν εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ευελπιστούν ότι η ανάπτυξη που προετοιμάζουν οι Κινέζοι θα τους δώσει ένα κομμάτι από τις δραστηριότητες που προσεχώς θα επαυξηθούν και ίσως ο μόνος φόβος είναι το ενδεχόμενο να μείνουν έξω από μία ανάπτυξη που για χρόνια συζητήθηκε, σχηματοποιήθηκε σε σχέδια και μελέτες αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν πέρασε από την φάση του σχεδιασμού και του «ονείρου» στην πράξη. Μια πράξη που ο κινεζικός γίγαντας που λέγεται COSCO έφερε στην «πόρτα» τους.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter