Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βρετανικά λιμάνια: Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον της «επόμενης ημέρας» του Brexit

0Dover

Συνοριακοί έλεγχοι, περιβαλλοντικοί κανόνες, in transit φορτία και αλιευτική πολιτική. Ο λόγος για την «επόμενη ημέρα» του Brexit που φαίνεται, παρά την παροιμιώδη «Βρετανική ψυχραιμία» να απασχολεί έντονα υψηλόβαθμα στελέχη του Βρετανικού λιμενικού συστήματος και όχι μόνο.

Η μέχρι σήμερα εικόνα που αποκομίζουν τα εν λόγω στελέχη είναι κάτι περισσότερο από «χαοτική» με τις εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους φορτηγών οχημάτων να «προετοιμάζονται» για τα χειρότερα σενάρια που θέλουν καθυστερήσεις μεγαλύτερες του 24ώρου. Δύο βασικά Βρετανικά λιμάνια για την διακίνηση φορτηγών οχημάτων εκτιμάται ότι βρίσκονται σε προωθημένο στάδιο προετοιμασίας ενώ στην αντίπερα όχθη σε ανάλογο στάδιο βρίσκεται και το λιμάνι του Καλαί στη Γαλλία. Και ενώ ο λόγος έχει επικεντρωθεί στα των μεταφορών αγαθών είτε από και προς την ΕΕ, είτε δια μέσω της Βρετανία σε τρίτες χώρες ή προερχόμενες από αυτές το ερώτημα που αναδύθηκε, μεταξύ των άλλων, αιφνιδίως είναι αν τα Βρετανικά λιμάνια θα εξακολουθήσουν να παρακολουθούν τους κανονισμούς της ΕΕ και τα περιβαλλοντικά και άλλα πλαφόν που έχουν τεθεί ή θα ακολουθήσουν ένα νέο πλαίσιο. Το ερώτημα κάθε άλλο παρά απαλό είναι δεδομένου ότι περί τα περιβαλλοντικά εξελίσσεται ένας χορός δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στον ίδιο καμβά και η αλιευτική πολιτική με την Ισπανία και την Πορτογαλία να αναμένουν και εκεί τις πρώτες ενδείξεις και με δεδομένο ότι υπήρξαν στιγμές εντάσεων στο πρόσφατο και όχι μόνο παρελθόν. Εκ των ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι η μετά Brexit περίοδος θα έχει ενδιαφέρον όσον αφορά στο πλαίσιο προτεραιοτήτων που θα θέσουν τα Βρετανικά λιμάνια και η κυβέρνηση.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter