Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με ίσα «δικαιώματα»...

001234 deep sea ports

Με ίσα δικαιώματα ή ακόμη και καλύτερα τα μικρά λιμάνια έναντι των μεγάλων στις διασυνδέσεις του δικτύου διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και όχι μόνο σύμφωνα με στοιχεία του Drewry που είδαν το φώς της δημοσιότητας πρόσφατα. Ο γνωστός οίκος εξέτασε με μία νέα μεθοδολογία τις διασυνδέσεις διακοσίων λιμένων σε παγκόσμια κλίμακα με «επίκεντρο» το λιμάνι της Σαγκάης που διατηρεί μεγάλο αριθμό διασυνδέσεων ενώ επεσήμανε ότι τα μεγαλύτερα σε αριθμό συνδέσεων λιμάνια, εννέα τον αριθμό, βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας γεγονός που δεν προκαλεί εντύπωση. Ανεξαρτήτως των αναλύσεων και των στοιχείων του Drewry μόλις πρόσφατα στην ειδησεογραφία του το theseanation με τίτλο «Μικρά και... έξυπνα», ανέφερε ότι:» Η «απάντηση» από τα «μικρά» λιμάνια έρχεται μέσω της τεχνολογικής αναβάθμισης. «Μικρά και... έξυπνα». Πρόσφατα σε παρουσίαση τεχνολογικού περιεχομένου στην Σαγκάη στο πλαίσιο του Global Smart Terminal Solutions Forum εμπειρογνώμονες που παρακολούθησαν τις εργασίες φαίνεται να συμφώνησαν πως είναι ευκολότερο να εξελιχθεί τεχνολογικά ένα μικρό terminal και να καταστεί αποδοτικότερο σε σχέση με τις απαιτήσεις που πρέπει να καλυφθούν σε ένα μεγαλύτερο».
Συνδυαστικά τόσο τα στοιχεία του Drewry όσα και τα εξαγόμενα συμπεράσματα από το Global Smart Terminal Solutions Forum συνηγορούν ότι τα μικρά λιμάνια μπορεί να διαδραματίσουν ένα σημαίνοντα ρόλο ως κόμβοι διασπορά και συγκέντρωσης στους βασικούς κάθετους και οριζόντιους άξονες- ρότες που έχουν σχηματοποιήσει οι ναυτιλιακές εταιρίες και να εξυπηρετήσουν κατά περίπτωση ικανοποιητικά τα μεγέθη εκείνα των πλοίων που προσδιορίζουν οι υποδομές τους. Να σημειωθεί τέλος ότι οι αυτοματισμοί σε όποιο επίπεδο- μέγεθος λιμένα και αν εφαρμοστούν κινδυνεύουν να καταστούν αναποτελεσματικοί αν δεν «πιάνουν» τις ίδιες ταχύτητες τα εκτός λιμένων logistics και συστήματα συνδυασμένων μεταφορών.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter