Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η θ/γ «Legenda» των 18 εκατ. Δολαρίων στα έμπειρα «χέρια» της Med Tugs

SYIQ 67847

Με ασφάλεια επιστρέφει στο λιμάνι της Πρέβεζας η πανάκριβη θαλαμηγός «Legenda», αξίας 18 εκατ. Δολαρίων, συνοδευόμενη από το ρυμουλκό σκάφος «Ταξιάρχης» της παντοδύναμης κοινοπραξίας ρυμουλκών - ναυαγοσωστικών σκαφών Med Tugs, ενώ και οι επτά αλλοδαποί επιβαίνοντες στο σκάφος είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως είναι γνωστό η θαλαμηγός «Legenda», έμεινε ακυβέρνητη χθες το απόγευμα λόγω μηχανικής βλάβης ενώ έπλεε στην θαλάσσια περιοχή ένα ναυτικό μίλι νοτιοδυτικά της Λευκάδας. Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, καθώς δύο αλιευτικά και ένα παραπλέον σκάφος.

Η διαχειρίστρια εταιρία του σκάφους υπέγραψε από την κοινοπραξία Med Tugs LOF (Lloyd's Open Form Salvage Agreement) για να αναλάβει την περισυλλογή της ξεχωριστής θαλαμηγού «Legenda» καθώς και την ασφαλή μεταφορά της στο πλησιέστερο λιμάνι.

Το ρυμουλκό «Ταξιάρχης» της Med Tugs έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να μεταφέρει με ασφάλεια την θαλαμηγό στην Πρέβεζα.

Εν τέλει η θαλαμηγός, όπως αναφέρει το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος, πλέει αυτή την ώρα αυτοδύναμα προς την Πρέβεζα συνοδευόμενη από το ρυμουλκό «Ταξιάρχης».

Ο Δημήτρης Βερνίκος, εκ των συνιδρυτών της κοινοπραξίας Med Tugs αναφερόμενος στο περιστατικό υπογράμμισε ότι η «Med Tugs για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι παρούσα παντού στις Ελληνικές θάλασσες, έτοιμη να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Η θαλαμηγός «Legenda» είναι ένα ιδιαίτερο σκάφος, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και για τον λόγο αυτό η Med Tugs έχει ένα λόγο παραπάνω να αισθάνεται περήφανη για την επιλογή της να αναλάβει τo έργο αυτό. Με ασφάλεια η θαλαμηγός πλέει πλέον για την Πρέβεζα», κατέληξε.  

H Med Tugs eίναι μια από τις μεγαλύτερες κοινοπραξίες ρυμουλκών στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη της Μεσογείου, διαχειρίζεται στόλο 40 μονάδων μεταξύ των οποίων σκάφη ειδικών τύπων μεταξύ των οποίων ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης και συλλογής και αποκομιδής υγρών καταλοίπων πλοίων. Η συνολική αξία του στόλου αυτού ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter