Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Αναζητούνται» διευκρινίσεις για εργαζόμενους στη Βρετανία

Freight Transport Association logo

Χρειάζονται οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι στην αλυσίδα των freight και logistics στην μετά Brexit εποχή λέει η Βρετανική Freight Transport Association η οποία ουσιαστικά κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στον τομέα των logistics που προέρχονται από χώρες μέλη της ΕΕ και ζουν και εργάζονται στην Βρετανία. Το ζήτημα που έθεσε η FTA χαρακτηρίζεται αρκούντως σοβαρό καθώς τα ποσοστά απασχόλησης Ευρωπαίων είναι σε ορισμένες περιπτώσεις σε ποσοστιαία κλίμακα πολύ υψηλά. Γεγονός που καθιστά προβληματική την αντικατάστασή τους από Βρετανούς με το ίδιο επίπεδο τεχνογνωσίας και ικανοτήτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αν δεν υπάρξει πρόνοια για το εν λόγω θέμα ο τομέας freight και logistics μπορεί να «παγώσει» με ότι αυτό θα συνεπάγεται.
Πάντως η FTA ζητά, με βάση πρόταση της Βρετανικής κυβέρνησης ότι εργαζόμενοι για πέντε συνεχόμενα έτη θα μπορούν να συνεχίσουν χωρίς “settled status” να διευκρινιστούν ορισμένες βασικές παράμετροι που μπορεί να επηρεάσουν λόγω της immigration policy το σύστημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter