Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εμπορευματοκιβώτια: Ανατροπές λόγω Κατάρ;

Qatar flag

Δεν επηρεάζεται μόνο η διακίνηση πετρελαιοειδών και υγροποιημένων αερίων από τις σε εξέλιξη ευρισκόμενες αποφάσεις χωρών της Μ. Ανατολής να θέσουν σε «καραντίνα» το Κατάρ αλλά και ο λιμενικός τομέας. Σύμφωνα με τα στοιχεία πέραν των μέτρων για τα πλοία που φέρουν σημαία Κατάρ σε γειτονικά λιμάνια χώρων που διέκοψαν τις διπλωματικές επαφές, αναλυτές εκτιμούν- πιθανολογούν ότι θα επέλθει αναστάτωση και στις ροές των εμπορευματοκιβωτίων στην ευρύτερη περιοχή όπου αξίζει να σημειωθεί εξελίσσονται οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον «θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού».

Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν φάνηκαν ικανές να φωτίσουν το τοπίο καθώς το μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος έχει εστιάσει στα των πετρελαιοειδών. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμετέδωσαν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία «πανικό» έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Κατάρ ο αποκλεισμός που επέβαλε η Σαουδική Αραβία στα προϊόντα διατροφής, μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων που αποφάσισε το Ριάντ.

Κατά το AFP, κάτοικοι της πρωτεύουσας Ντόχα σχημάτισαν ουρές στα σούπερ μάρκετ, ενώ το γάλα, το ρύζι και τα πουλερικά σύντομα εξαφανίστηκαν από τα ράφια.Το Κατάρ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές, παράγοντας ελάχιστα τρόφιμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter