Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Νιώθει» τον ανταγωνισμό των Νοτίων το Αμβούργο

amvourgo 000

Το ανταγωνισμό των λιμανιών της Νότιας Ευρώπης φαίνεται ότι άρχισαν να νιώθουν τα λιμάνια του Βορρά στις γραμμές Ασίας Ευρώπης αρχής γενομένης από το λιμάνι του Αμβούργου. Τα στοιχεία που έδειξαν μία πτώση στις κινήσεις, ελέω και των προβλημάτων με τα βυθίσματα του Έλβα, έχουν μεν κινητοποιήσει τους τοπικούς Forwarders αλλά έχουν παράλληλα θέσει σε συναγερμό τους Forwarders των λιμανιών της Μεσογείου που διαβλέπουν να διαγράφεται μία νέα τάση για διασπορά εμπορευμάτων εκ του νότου με σιδηρόδρομο.

Μάλιστα η πρόταση της Panalpina για εναλλακτικές εκ του νότου διαδρομές φαίνεται πως ήρθε την κατάλληλη στιγμή και μάλιστα σε περίοδο όπου οι συζητήσεις για την βελτίωση της σιδηροδρομικής κάλυψης των λιμένων της Ν. Ευρώπης καλά κρατούν με τον Πειραιά να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τις επικείμενε κινήσεις των Ιταλών αλλά και των Κινέζων στο ελληνικό σιδηροδρομικό τοπίο.

Ο Πειραιάς, που έχει κάνει άλματα προς τις πρώτες θέσης της παγκόσμιας κατάταξης λιμένων αλλά και της ευρωπαϊκής, ελέω COSCO, έχει αναδειχθεί από τους εμπειρογνώμονες ως εν δυνάμει ισχυρός ανταγωνιστής των λιμένων του βορρά υπό την προϋπόθεση ότι σύντομα η σιδηροδρομική του κάλυψη θα βελτιωθεί περαιτέρω.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter