Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρύβει κινδύνους η «βιαστική» στοιβασία

emporevmatokivotia 005353

Μια σειρά ατυχήματα σε εμπορευματοκιβώτια που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα, σε σιδηροδρομικές αλλά και οδικές μεταφορές, επανέφεραν στο προσκήνιο της συζητήσεις για την τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας αλλά και της τήρησης των κανονισμών στοιβασίας και ασφάλισης των φορτίων. Με τους χρόνους να είναι κάτι περισσότερο από πιεστικοί το θέμα των διαδικασιών φορτοεκφόρτωσης είχε περάσει σε δεύτερη θέση. Ωστόσο οι αναλύσεις που έχουν γίνει από τους ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς οργανισμούς αποδίδουν , και μάλιστα σε ποσοστό της τάξης του 65%, τα ατυχήματα στην μη τήρηση των κανονισμών για μία σειρά λόγους που είναι γνωστοί στην αλυσίδα των logistics.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα τήρησης των σχετικών κανονισμών θα βρεθεί μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων για την ασφάλεια που αναμένεται να εξεταστούν στη διάρκεια της European Shipping Week που θα γίνει στις Βρυξέλλες στα τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και τις σχετικές ρυθμίσεις για τα «υπέρβαρα» εμπορευματοκιβώτια ζητήματα ασφαλείας εξακολουθούν να απασχολούν τον τομέα των logistics.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter