Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σιδηροδρομική ένωση λιμένων Κίελου – Τεργέστης

tergesti limani 1

Εδραιώνει τη θέση του ως logistics hub το λιμάνι του Κίελου στη Γερμανία με την δρομολόγηση ταχείας εμπορικής αμαξοστοιχίας που θα το ενώνει με το λιμάνι της Τεργέστης. Ο πρώτος εμπορικός συρμός έφρασε σήμερα στο Κίελο ύστερα από μία ημέρα ταξιδιού από το λιμάνι της Τεργέστης μεταφέροντας σε δεκαέξι double pocket βαγόνια τριάντα δύο έμφορτα εμπορευματοκιβώτια.

Η σιδηροδρομική σύνδεση των δύο λιμένων προσλαμβάνει στρατηγικής σημασίας καθώς θα εξυπηρετεί διασυνδέσεις γραμμών (ferry lines ) μεταξύ Σκανδιναβίας έως και Τουρκίας και ελέγχεται από τις logistics company EKOL. Stena Line.

Πολύ σύντομα το παρεχόμενο σέρβις θα επεκταθεί με άμεσες καλύψεις των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων της Stena Line με πρόσθεση τα εμπορευματοκιβώτια που θα έρχονται στο Κίελο από το Γκέτεμποργκ.

Μονάδες με προορισμό τη Βόρεια Γερμανία και τη Δανία θα προωθούνται επίσης με φορτηγά οχήματα άμεσα ενώ το σιδηροδρομικό δίκτυο θα προσφέρει και άλλες εναλλακτικές μεθόδους διασποράς των εμπορευματοκιβωτίων.

Οι σιδηροδρομικές διασυνδέσεις λιμένων που το τελευταίο διάστημα έχουν ανακοινωθεί αποτυπώνουν την τάση της ανάπτυξης των συνδυασμένων μεταφορών με τη χρήση πλοίων- τραίνων με καλύψεις που ουσιαστικά αναδιαμορφώνουν το τοπίο των logistics στην κεντρική Ευρώπη ενώ ανάλογα εγχειρήματα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας και για την Βαλκανική ιδιαίτερα δε των σιδηροδρομικών διασυνδέσεων των ανατολικών Βαλκανίων με τα δυτικά μεταξύ λιμένων που τώρα αναδύεται ο στρατηγικός τους ρόλος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter