Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Και η Αγκόλα επενδύει σε λιμενικές υποδομές

Luanda port

Επενδύσεων συνέχεια για χώρες της Αφρικανικής ηπείρου στο λιμενικό τομέα. Στην ομάδα των χωρών που «τρέχουν» επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές ικανές να εξυπηρετήσουν τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που πλέουν τώρα και θα πλεύσουν μελλοντικά εισήλθε και η Αγκόλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται να αναπτυχθεί σε δύο φάσεις ένα μεγάλων δυνατοτήτων λιμάνι το οποίο και θα υποστηριχθεί χρηματοδοτικά από το Fundo Soberano de Angola (FSDEA) με 180 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια που αποτελούν τμήμα ποσό ύψους 1,1 δις δολαρίων που αφορά ανάπτυξη υποδομών.

Όπως προαναφέρθηκε σε δυτική και ανατολική» ακτή της Αφρικής εξελίσσονται μεγάλα έργα λιμενικών υποδομών τα οποία όπως εκτιμούν εμπειρογνώμονες σε θέματα μεταφορών θα αναδιαμορφώσουν τοπικά αλλά και υποτροπικά το δίκτυο των μεταφορών με έμφαση στα logistics που σε ορισμένες των περιπτώσεων είναι σε «βρεφική φάση» .

Να σημειωθεί τέλος ότι οικονομικοί αναλυτές σημειώνουν ότι αυτές οι επενδύσεις θα επιφέρουν ανάπτυξη στις τοπικές οικονομίες αλλά και θα δώσουν τη δυνατότητα βελτίωσης κυρίως των ροών πρώτων υλών αλλά και της εισαγωγής προϊόντων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter