Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέο λιμάνι στη διώρυγα του Παναμά

Panama canal 007

Οργασμός κατασκευών λιμενικών εγκαταστάσεων ένθεν κακείθεν της διώρυγα του Παναμά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σταθμός εμπορευματοκιβωτίων που θα ονομάζεται Panama Colon Container Port, βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας από κινεζικών συμφερόντων consortium. Το τέρμιναλ θα εξυπηρετεί πλοία μεγέθους post panama και στόχος είναι βελτίωση των παρεχόμενων σέρβις ενόψει και του ανοίγματος της διώρυγας που επισήμως θα συμβεί στις 26 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι και στις δύο πλευρές της διώρυγας εξελίσσονται λιμενικά έργα με στόχο την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τα κυρίως τα υπερμεγέθη πλοία, τα οποία θα είναι δυνατόν να διέλθουν από αυτήν.

Το θέμα της διώρυγας αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε επίπεδο συμμαχιών όπως και ανάλογων συζητήσεων για τη διώρυγα του Σουέζ καθώς ζέουσες παραμένουν οι σκέψεις για παρακάμψεις τους καθώς τα κόστη διέλευσης έχουν ισοσκελιστεί με τα κόστη λόγω της πτώσης των τιμών των πετρελαιοειδών αλλά και των αλλαγών στις φιλοσοφίες των σέρβις που σχεδιάζουν οι συμμαχίες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter