Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νικαράγουα: «Οκ» για το κανάλι από το λαό

nikaragoua dioriga 6543

Υπέρ της πρότασης της HKND για το κανάλι της Νικαράγουα, τάχθηκε δημόσια σχεδόν το 78% του λαού της, υπό την προϋπόθεση να αφεθεί εκτός μία από τις προτεινόμενες διαδρομές 500 μέτρα μακριά από την πόλη του El Tule, σύμφωνα με το Bloomberg. Το κόστος για να αλλάξει αυτή η διαδρομή αναμένεται να κοστίσει 700 εκατομμύρια δολάρια.

Η HKND είπε: «Τόσο κατά την τρέχουσα περίοδο αλλά και στο μέλλον, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο δήμος του El Tule δεν θα επηρεαστεί από το κανάλι και η πόλη δεν θα εξαφανιστεί. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, όλοι θα έχουν μια καλύτερη ζωή."

Το «Μεγάλο Κανάλι» - το οποίο θα κοστίσει περί τα 50 δις δολάρια- έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική σχετικά με την περιβαλλοντική σκοπιμότητά του με τους επιστήμονες να προβλέπουν ότι το κανάλι θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για ορισμένες μορφές θαλάσσιας ζωής που ζουν στη λίμνη Νικαράγουα.

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Νικαράγουα επίσης αντέδρασαν αρνητικά στη σχεδιαζόμενη διώρυγα, ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση της Νικαράγουας για πώληση της χώρας στους Κινέζους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter