Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ηλεκτρονικά αντίμετρα έναντι απειλών

EU Co Finances Dunkirk LNG Bunkering Study

Η ηλεκτρονική τεχνολογία και δη εκείνη της πληροφορικής μπορεί να δώσει λύσεις και στο θέμα του ενδεχομένου να εμφανιστεί κάποια κρίση στις λιμενικές λειτουργίες. Το όλο θέμα είναι πολυεπίπεδο, καθώς μια κρίση μπορεί να δημιουργηθεί είτε από hacking στα λιμενικά συστήματα είτε από μια επίσης ενδεχόμενη ασύμμετρη απειλή.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα πληροφορικής σημειώνουν ότι οι λύσεις που υπάρχουν προσομοιάζουν με εκείνες στη συμπεριφορά των δικτύων για ανάλογες ενέργειες αλλά στην πλέον εξειδικευμένη μορφή τους φυσικά εστιασμένων στις λιμενικές λειτουργίες, αλλά και στην τυχόν διασύνδεση αυτών με τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους φορτωτές που εμπλέκονται στην μεταφορική αλυσίδα.

Να σημειώσουμε ότι ήδη οι ναυτιλιακές εταιρείες στις ηλεκτρονικές τους εφαρμογές έχουν συμπεριλάβει του εν λόγω κινδύνους ενώ το θέμα που αφορά στα λιμάνια, τώρα προσλαμβάνει μια νέα μορφή, καθώς οι όγκοι των φορτίων αλλά και οι κατάπλοι και απόπλοι των πλοίων έχουν αλλάξει λόγω της δρομολόγησης μεγαλύτερων πλοίων και γενικά της αναδιανομής που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο στις γραμμές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter