Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ισχυρή οικονομία εξασφαλίζει η Σιγκαπούρη από τη ναυτιλιακή βιομηχανία

singapore port 112

Τουλάχιστον θεαματικά μπορεί να χαρακτηριστούν τα στοιχεία που αφορούν στη δυναμική που έχει αναπτύξει το λιμάνι της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με αυτά το λιμάνι της Σιγκαπούρης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Σιγκαπούρης, βοηθώντας την χώρα να ανέβει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας οικονομίας σε μια γενιά. Η ναυτιλιακή βιομηχανία συμβάλλει σήμερα περίπου 7% στο ΑΕΠ της Σιγκαπούρης, ή 10% του τομέα των υπηρεσιών – που αποτελούν τα ¾ της οικονομίας της Σιγκαπούρης.

Να σημειωθεί ότι μετά το Ντουμπάι η Σιγκαπούρη αποτελούν πόλους έλξης για την ανάπτυξη ναυτιλιακών και γενικότερα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων γύρω από τη ναυτιλία και τις μεταφορές ενώ παραμένουν εκ των ισχυρών διεκδικητών δραστηριοτήτων που θα ήθελαν για μία σειρά λόγους να εγκαταλείψουν το city του Λονδίνου.

Στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα της Σιγκαπούρης «πιάνουν» κατά μέσο όρο ημερησίως 60 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων όλων των μεγεθών ενώ διακινούνται 91.000 εμπορευματοκιβώτια εκ των οποίων περίπου το 6% τελειώνουν το ταξίδι τους στη Σιγκαπούρη, ενώ το υπόλοιπο αποστέλλεται στους προορισμούς του σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter