Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γιγάντιες επενδύσεις σε λιμάνια ανά τον κόσμο

long beach USA

Σε απίστευτου ύψους επενδύσεις θα υποχρεωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα τα κομβικής σημασίας λιμάνια ανά τον κόσμο, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις των- με μεγάλη μεταφορική ικανότητα σε teu - πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ενδεικτικό είναι ότι ο γιγαντισμός των πλοίων από τα 8.000 στα 14.000 teu κράτησε μια συναπτή πενταετία, εν αντιθέσει με τα συμβαίνοντα σε αυτή τη χρονική περίοδο όπου μέσα σε μία διετία τα 18άρια έδωσαν τη θέση στα 20άρια, με προοπτική τα 24άρια ή 25άρια.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το αμερικανικό λιμάνι του Long Beach που μέχρι τώρα έχει επενδύσει 1,3 δις δολ. για την ανάπτυξη ενός νέου terminal ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ανάλογου ύψους επενδύσεις έχουν κάνει μέσα στην πενταετία και άλλα αμερικανικά λιμάνια.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει γίνει μέχρι ώρας αποτίμηση του ύψους των επενδύσεων αλλά είναι προφανές ότι οι βελτιώσεις που επήλθαν τα λιμάνια της Β. Ευρώπης της τελευταία πενταετία έχουν κοστίσει δις ευρώ, με προοπτική τα κόστη αυτά να αυξηθούν καθώς υπεισέρχεται ο τομέας του αυτοματισμού, ως μία από τις λύσεις ανάγκης για τη βελτίωση των ταχυτήτων φορτοεκφόρτωσης των γιγαντιαίων πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter