Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανεβαίνουν τα λιμάνια της Δ. Αφρικής

Cape-Town-to-Host-African-Ports-Evolution-2012-Forum

Αύξηση της τάξης του 250% εκτιμάται σύμφωνα με νεότερα στοιχεία ότι είναι η ανάπτυξη των εμπορικών λιμανιών της Δ. Αφρικής στο τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το 2009 και μετά.

Ως γνωστόν λιμάνια της Δ. Αφρικής εκτελούν έργα αναβάθμισής τους στην λογική της εξυπηρέτησης μεγαλύτερων πλοίων σε μεταφορική ικανότητα τα οποία προσεγγίζουν τα λιμάνια αυτά.

Οι ορίζοντες φαίνεται να είναι ευοίωνοι δεδομένου ότι οι απευθείας γραμμές Ασίας Ευρώπης και Ασίας Αμερικής εμφανίζου νέες δυνατότητες για διακίνηση από και προς φορτίων είτε από τα λιμάνια της Β. Ευρώπης είτε από λιμάνια της Μεσογείου όπου εκτιμάται ότι οι απευθείας γραμμές Ασίας-Ευρώπης αλλά και Ασίας-Αερικής θα καλύπτονται από κάποια λιμάνια στρατηγικής σημασίας μηδέ εξαιρουμένης και της περίπτωσης του Πειραιά και ασχέτως εάν γεωγραφικά βρίσκεται εγγύτερα της ανατολικής από τη δυτική Μεσόγειο.

Μέχρι ώρας τα λιμάνια αυτά εξυπηρετούνται από μικρής και μέσης μεταφορικής ικανότητας πλοία, αλλά όπως προαναφέρθηκε η αναβάθμιση των υποδομών θα συντείνει στην εξυπηρέτηση μεγαλύτερων πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter