Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προετοιμάζεται για το «αύριο» το Αμβούργο

amvourgo-000

Τι θέλουν τα πλοία με μεγάλες μεταφορικές, σε TEU's, ικανότητες; Γρήγορη φορτοεκφόρτωση είναι η απάντηση των ειδικών αναλυτών σε θέματα διαχείρισης λιμένων που πλέον εστιάζουν στα νέα σενάρια περί της διαμόρφωσης του ανταγωνισμού στην «εποχή» των «συμμαχιών» των mega και giga carriers.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γερμανικού ειδικού τύπου το λιμάνι του Αμβούργου φαίνεται πως επεξεργάζεται ένα νέο σχεδιασμό, πέραν εκείνων που αφορούν στις υποδομές, ο οποίος και θα διασφαλίζει απρόσκοπτη ροή εμπορευματοκιβωτίων από και προς αυτό ως στοιχείου ανταγωνιστικότητας με στόχο να καλύπτει τις ανάγκες των μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε «αποδεκτούς χρόνους». Το λιμάνι που βρίσκεται πάνω στον ποταμό Έλβα ήδη έχει καταδείξει σε παγκόσμια κλίμακα τη στρατηγική του σημασία.

Ωστόσο με βάση τα στοιχεία η ανάπτυξη ενός συστήματος συνδυασμένων μεταφορών με ποτάμιες και σιδηροδρομικές «λύσεις» θα δώσει νέα τάση και με δεδομένο ότι το επόμενο έτος αναμένεται να φιλοξενήσει πλοία της τάξης των 19.000TEU και πλέον.

Όπως έχει αναφέρει το "theseanation" το εμπορικό λιμάνι του Αμβούργου για να αποφύγει το κυκλοφοριακό κομφούζιο έχει από τα μέσα του καλοκαιριού φέτος επιστρατεύει το Port Road Management Centre που διαθέτει. Και μάλιστα με εξελιγμένο λογισμικό το οποίο και θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τους οδηγούς φορτηγών οχημάτων που διακινούν εμπορευματοκιβώτια.

Βασικός στόχος είναι η αποσυμφόρηση των εκτάσεων εναπόθεσης αλλά και η γρήγορη απομάκρυνση των εμπορευματοκιβωτίων με προορισμό τους αποδέκτες τους. Να σημειωθεί ότι από το σύστημα θα είναι ωφελημένοι κυρίως οι οδηγοί των οχημάτων καθώς θα ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι αναμονής με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα λιμάνια της Β. Θάλασσας ήδη έχουν αποδυθεί σε «αγώνα δρόμου» ώστε να «κλειδώσουν» συνεργασίες και με «κόμβους συλλογής-διανομής» εμπορευματοκιβωτίων ώστε να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες από και προς αυτά εμπορευματικές ροές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter