Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δύο διαδρομές με πολλαπλό ενδιαφέρον

silk-rad-new

Εστιασμένα στους Κινεζικούς επενδυτικούς σχεδιασμούς που αναφέρονται στην σύγχρονη «αναβίωση» του δρόμου του μεταξιού που έχει αναγγείλει η Κινεζική κυβέρνηση η οποία και πρόκειται να διαθέσει το ποσό των 40 δις δολαρίων για τον εν λόγω σκοπό.

Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Κινεζικές επιλογές σύμφωνα με το Κινεζικό πρακτορείο Xinhua που αναμετέδωσε και το ΑΠΕ που είναι:

-Η θαλάσσια διαδρομή από τα Κινεζικά λιμάνια προς το λιμάνι της βελγικής Αμβέρσας δια της Μεσογείου ( γραμμές Ασίας- Ευρώπης) και με πρόσβαση και σε ελληνικά λιμάνια.

-Η χερσαία διαδρομή μεγάλο μέρος της οποίας είναι σιδηροδρομική με κατάληξη τη Βιέννη αλλά και το βορειοδυτικό Γερμανικό Ντούισμπουργκ.

Το Xinhua μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το σχέδιο θα επικεντρωθεί στην οικονομική ζώνη του δρόμου του μεταξιού της Κίνας και στην πρωτοβουλία για τον ναυτιλιακό δρόμο του μεταξιού του 21ου αιώνα, με την κατασκευή δρόμων, σιδηροδρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων κατά μήκος της κεντρικής και νότιας Ασίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν στο άμεσα προσεχές μέλλον να εξελίσσονται νέες Κινεζικές επενδύσεις σε σιδηροδρομικά δίκτυα στη Βαλκανική αλλά και σε λιμενικές εγκαταστάσεις ακόμη και στη Μ. Θάλασσα οι οποίες καλύπτονται από σιδηροδρομικό δίκτυο ικανό να «φέρει» τα κινεζικά προϊόντα στην κεντρική Ευρώπη.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter