Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

SMEM: Λιμενικός «οργασμός» στην Μ. Ανατολή

shutterstock 118101748

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που έχουν αρχίσει να έρχονται από διοργάνωση που γίνεται στη Μ. Ανατολή και είναι αφιερωμένη στις λιμενικές αλλά και ναυτιλιακές επενδύσεις των χωρών του Κόλπου.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση της Seatrade, οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων σε λιμενικές υποδομές, με μεγαλύτερη μέχρι ώρας γνωστή αυτή του Τσεμπέλ Αλί που είναι της τάξης των 750 εκτ. δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα λιμάνια της ευρύτερης περιοχής όπως αναφέρθηκε εκσυγχρονίζονται τάχιστα, με στόχο να είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τόσο τις σημερινές όσο και τις αυριανές ανάγκες του διεθνούς εμπορίου, ιδιαίτερα δε mega και giga carriers του τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Πέραν των σημαντικών επενδύσεων που αφορούν υλικοτεχνικές υποδομές ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στους αυτοματισμούς, δηλαδή σε όλη εκείνη τη γκάμα της υλικοτεχνικής υποδομής που σχετίζεται με την πληροφορική για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποτελεσματικότερη αλλά κυρίως απρόσκοπτη ροή των εμπορευματοκιβωτίων από και προς τα μεγάλα πλοία της κατηγορίας των εμπορευματοκιβωτίων.

Τα προβλήματα σε αμερικανικά λιμάνια με τις καθυστερήσεις στους κατάπλους, την εξυπηρέτηση και τους απόπλους αλλά και τα «παθήματα» βορειοευρωπαικών λιμένων, αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων στο τομέα των αυτοματισμών αλλά και της ανάπτυξης πρότασης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων στα λιμάνια.

Πρόκειται για το τεχνικό μέρος της διοργάνωσης που τουλάχιστον για τη Μ. Ανατολή παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς είναι γνωστή η απόφαση των αρχών των κρατών της ευρύτερης περιοχής να επενδύσουν μεγάλα κεφάλαια στον τομέα αυτόν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter