Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κερδοφόρο το γ' τρίμηνο για την APM Terminals

APM terminals

Ρεκόρ τριμήνου κατέγραψαν οι διακινούμενοι όγκοι στα APM Terminals, ενώ αυξητικά κατά 30% κινήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη και κατά 6.7% τα έσοδα.

Η AP Moller-Maersk, η οποία διαχειρίζεται τον τερματικό σταθμό - ο οποίος το 2012 βρέθηκε στον τρίτο πιο πολυσύχναστο φορέα στον κόσμο σύμφωνα με την Drewry -, είδε αύξηση 4% στους συνολικούς όγκους το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η DP World το τρίτο τρίμηνο είδε αύξηση των όγκων κατά 2,4%.

Το εν λόγω διάστημα, τα έσοδα του τερματικού σταθμού αυξήθηκαν σε 1.1 δις δολάρια από 1 δις το περασμένο έτος και τα καθαρά λειτουργικά του κέρδη άγγιξαν τα 203 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 156 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Εξαιρουμένων των κερδών εκποίησης ο operator κατέγραψε ρεκόρ στα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη, με 196 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 26% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος Kim Fejfer δήλωσε ότι "η υπερχείλιση των μεγαλύτερων πλοίων, θα πραγματοποιηθεί με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Τα μεγαλύτερα πλοία θα έρθουν σε μικρότερα terminals.

Οι operators θα πρέπει να διαχειρίζονται λιγότερες αλλά μεγαλύτερες κλήσεις, καθώς οι απαιτήσεις για απόδοση, αξιοπιστία και ταχύτητα θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους, το βάρος της οποίας θα πρέπει να μοιράζεται στους πελάτες και στους φορείς εκμετάλλευσης των λιμένων".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter