Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΛΙΜΑΝΙΑ

Δ. Βερνίκος: "Σημαντικές συμφωνίες της MED TUGS με MSC,CMA-CGM και Hapag Lloyd"

med tugs

Τριετείς και διετείς συμφωνίες για την παροχή υπηρεσιών ρυμούλκησης και ασφαλείας επιτεύχθηκαν μεταξύ της κοινοπραξίας Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών MED TUGS και των εταιριών διεθνών τακτικών γραμμών MSC, CMA-CGM και Hapag Lloyd.

Οι εν λόγω επιμέρους συμφωνίες καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Ελλάδα και κυρίως τα εμπορικά λιμάνια στα οποία προσεγγίζουν τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων των παραπάνω εταιριών.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς πλοία και των τριών παραπάνω εταιριών εκτιμάται ότι πραγματοποιούν σχεδόν 10.000 προσεγγίσεις ετησίως στην Ελλάδα και κυρίως στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη.

Όπως είναι ήδη γνωστό στην διάρκεια των τελευταίων ετών έχει αυξηθεί κατακόρυφα η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων κυρίως στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά και ακολούθως στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα πλοία των εν λόγω εταιριών και συγκεκριμένα της Ιταλο-ελβετικής MSC, της Γαλλικής CMA-CGM και της Γερμανικής Hapag Lloyd, που συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου, πραγματοποιούν κάποιες χιλιάδες προσεγγίσεις στην Ελλάδα κάθε έτος και οι παραπάνω συμφωνίες με την κοινοπραξία MED TUGS, αυξάνουν κατακόρυφα την προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών μεταφοράς που προσφέρουν, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες συμφωνίες διασφαλίζουν και την προστασία των ίδιων των λιμένων.

Όπως είναι ήδη γνωστό η κοινοπραξία MED TUGS ενισχύθηκε δυναμικά με επιπλέον 21 σύγχρονα ρυμουλκά - ναυαγοσωστικά σκάφη τα οποία εντάχθηκαν στον στόλο της μετά την πρόσφατη συγχώνευση της Vernicos Tugs με την ιταλική SCAFI.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter