Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με ISO για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος ο στόλος της MSC Cruises

0MSC LIRICΑ AT PIRAEUS

Η MSC Cruises ανακοίνωσε ότι ολόκληρος ο στόλος των πλοίων της έχει λάβει την πιστοποίηση του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO) για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ISO 21070:2017.  Η νέα πιστοποίηση καθορίζει τις διαδικασίες για τη διαχείριση των αποβλήτων επί του πλοίου, συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού, της συλλογής, του διαχωρισμού, της σήμανσης, της επεξεργασίας και της αποθήκευσης.
Ο Μηνάς Μυρτίδης, Αντιπρόεδρος Περιβαλλοντικών Λειτουργιών και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, MSC Cruises, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολόκληρος ο στόλος μας είναι πλέον πιστοποιημένος με ISO 21070:2017. Καθώς εργαζόμαστε για την επίλυση των μεγάλων προκλήσεων βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να το επιταχύνουμε, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών προτύπων και της πιστοποίησης. Είμαστε και θα παραμένουμε πάντα προσηλωμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος».
Περιγράφει επίσης τη διασύνδεση πλοίου-ξηράς και την παράδοση αποβλήτων από το πλοίο σε λιμενικές εγκαταστάσεις παραλαβής, ανέφερε η εταιρεία.
Όλα τα μελλοντικά πλοία της MSC Cruises θα λάβουν την πιστοποίηση καθώς μπαίνουν σε υπηρεσία.
Η πιστοποίηση ISO 21070:2017 είναι συμπληρωματική του εκτελεστικού κανονισμού 2022/91 της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 21ης Ιανουαρίου 2022, ο οποίος καθορίζει κριτήρια για τον προσδιορισμό ότι ένα πλοίο παράγει μειωμένες ποσότητες αποβλήτων και διαχειρίζεται τα απόβλητα με βιώσιμο και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο.
Τα κριτήρια του ISO παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι λιμενικές αρχές κατά τον υπολογισμό της μείωσης των τελών για τη χρήση λιμενικών εγκαταστάσεων παραλαβής σύμφωνα με την οδηγία 2019/883 της ΕΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter