Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Celestyal Cruises: Ουσιαστική η συμβολή της στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο Αιγαίο

0Leslie Peden

Ουσιαστική η συμβολή της Celestyal Cruises στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο Αιγαίο καθώς η εταιρία η οποία και κατέχει το 70% στο Homeporting έχει επεκτείνει περίοδο πραγματοποίησης των κρουαζιέρων της. Στις αναφορές του στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη νωρίτερα σήμερα με θέμα “365-day approach to cruising” o Chief Commercial Officer της Celestyal Cruises κ. Leslie Peden μεταξύ άλλων σημείωσε η εταιρία επεκτείνοντας επεκτείνοντας τη περίοδο πραγματοποίησης των κρουαζιέρων της στο Αιγαίο ουσιαστικά συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Όπως εξήγησε ο κ. Peden η συγκεκριμένη στρατηγική λειτουργεί συμπληρωματικά και ενισχυτικά της εθνικής στρατηγικής που στόχο έχει την δημιουργία ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο. Το 2018 ήταν για τη Celestyal Cruises μια χρονιά πρωτοπορίας, καθώς για πρώτη φορά η εταιρία ολοκλήρωσε τις κρουαζιέρες της το Νοέμβριο, επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο κατά 4 εβδομάδες, ενώ το 2019 , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η στόχευση είναι υψηλότερη, ανακοινώνοντας πως θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της Celestyal έως και τον Δεκέμβριο, εκκινώντας από τα μέσα Μαρτίου.
Το 2019 αποτελεί λοιπόν για εμάς ένα έτος-σταθμό, ένα ορόσημο, καθώς θα προσφέρουμε για πρώτη φορά στο κοινό τη νέα 7ήμερη κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο», επεκτείνοντας τα δρομολόγια μας για 8 εβδομάδες επιπλέον, από την επίσημη λήξη της τουριστικής περιόδου τον Οκτώβριο και εντάσσοντας ξανά στο πρόγραμμα μας το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal» θα συνεχίσει και μετά την λήξη της θερινής κρουαζιέρας μας «Ειδυλλιακό Αιγαίο», να ταξιδεύει στο Αιγαίο, μεταφέροντας τους λάτρεις των φθινοπωρινών διακοπών στους μαγευτικούς προορισμούς της Κωνσταντινούπολης, του Τσανάκκαλε (Δαρδανέλια), του Ηρακλείου, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, ενώ για πρώτη φορά θα προσεγγίζουμε στο λιμάνι του Βόλου με σκοπό οι επιβάτες μας να μπορέσουν να περιηγηθούν στα γραφικά Μετέωρα, και να απολαύσουν το γαλήνιο τοπίο και τη μυστικιστική τους ομορφιά.
Επιπλέον, συνέχισε ο κ. Peden η εταιρεία έχοντας εξετάσει όλα τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, εισάγει μία ακόμη ολοκαίνουρια κρουαζιέρα, η οποία θα ταξιδέψει τους επιβάτες μέσα σε 7 ημέρες, σε 3 διαφορετικές ηπείρους. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Celestyal Cruises θα εγκαινιάσει φέτος το Δεκέμβριο τη συναρπαστική κρουαζιέρα της με τίτλο «3 Ήπειροι», με την οποία οι λάτρεις της κρουαζιέρας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Αλεξάνδρεια, το λιμάνι Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο, το λιμάνι Άσντοντ στο Ισραήλ, το Κουσάντασι με την ιστορική Έφεσο, τη Λεμεσό της Κύπρου και τη Ρόδο.
Αυτά τα νέα δρομολόγια, σύμφωνα με τον κ. Peden υπόσχονται να φέρουν επισκέπτες στο Βόλο, το Ηράκλειο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Ρόδο, σε μία περίοδο χαμηλής τουριστικής κίνησης, ενισχύοντας το όραμα της Ελλάδας για τουριστικό ενδιαφέρον 12 μήνες το έτος. Όπως παρατήρησε κατά αυτό τον τρόπο, θα δοθεί νέα ώθηση στις τοπικές οικονομίες, καθώς και κίνητρο για περαιτέρω κινητοποίηση προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, όχι μόνο στον τομέα της κρουαζιέρας, αλλά και στους υπόλοιπους κλάδους του τουρισμού. Ακόμη είναι σημαντικό πως οι επιβάτες των κρουαζιέρων μας θα διανυκτερεύουν για τουλάχιστον μία ημέρα, πριν ή μετά το πέρας του δρομολογίου τους σε ξενοδοχεία της Αττικής, ενδυναμώνοντας έτσι και τον τομέα της φιλοξενίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας αναμένεται να ταξιδέψουν με τα κρουαζιερόπλοια της 30.000 επιβάτες, μόνο κατά την off-season περίοδο.
Για να επιτύχει το στόχο αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Peden, η Celestyal Cruises διοργανώνει ταξίδια γνωριμίας (fam trips) τουριστικών πρακτόρων από όλο τον κόσμο με το προϊόν, πραγματοποιώντας ένα στρατηγικό «άνοιγμα» σε σημαντικές αγορές και προσφέροντας τη δυνατότητα σε τουριστικά γραφεία από όλο τον κόσμο να έρθουν σε άμεση επαφή με τις κρουαζιέρες της, ώστε να βιώσουν πραγματικά το προϊόν και την εμπειρία που προωθούν, ώστε να μπορούν να επεκτείνουν την δραστηριότητά τους όλο το χρόνο.
Για να διασφαλίσουμε πως οι νέες αυτές κρουαζιέρες θα έχουν επιτυχία και θα ανταμείψουν το ενδιαφέρον του κοινού, όπως ανέφερε η εταιρία δημιούργησε ισχυρές συνεργατικές σχέσεις με όλους τους τοπικούς φορείς που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, στις χώρες στις οποίες θα προσεγγίζουμε με τα καινούρια δρομολόγια μας. Και ο κ. Peden κατέληξε λέγοντας ότι «γνωρίζοντας πως πρόκειται για μία σημαντικότατη πρωτοβουλία, η οποία λαμβάνεται για πρώτη φορά, η Celestyal Cruises θέλησε να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο ότι οι προσπάθειες αυτές θα αποβούν καρποφόρες και συμβάλλει έτσι έμπρακτα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη διατήρηση του τουρισμού 365 μέρες το χρόνο, που αποτελεί κεντρική προτεραιότητα και πρωτοβουλία του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter