Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μια «συναρπαστική» δεκαετία

0Kapitaen Nicole Langosch

Μια «συναρπαστική» δεκαετία «έκλεισε» απόψε ο τομέας της κρουαζιέρας με τον παγκόσμιο στόλο από τα 281 πλοία του 2010 να ξεπερνά τα 400 το 2019 και τα βιβλία παραγγελιών γεμάτα για παραδόσεις νεότευκτων ως το 2027.

Στη δεκαετία χάρη στις τεχνολογικές εφαρμογές που ενσωματώθηκαν στα κρουαζιερόπλοια με τις δορυφορικές υπηρεσίες και τις ευρυζωνικές συνδέσεις πέραν της αναβάθμισης της ασφάλειας στις πλεύσεις αποτέλεσαν και την γενεσιουργό αιτία για νέες ψηφιακού χαρακτήρα προτάσεις στο επιβατικό κοινό. Στον τεχνολογικό τομέα και ιδιαίτερα εκείνου της προστασίας του περιβάλλοντος την εμφάνισή τους έκαναν κρουαζιερόπλοια με καύσιμα πρόωσης τα υγροποιημένα αέρια. Άλματα σημειώθηκαν τόσο στην εξωτερική διαμόρφωση των πλοίων όσο και στην εσωτερική διακόσμηση των χώρων ψυχαγωγίας και ενδιαίτησης. Στο ναυπηγικό- ναυπηγοεπισκευαστικό πλαίσιο την μεγάλη έκπληξη έκανε το dry docking όπου στην κυριολεξία παλαιότερα πλοία μεταμορφώθηκαν σε σύγχρονα παράλληλα με τις επιμηκύνσεις και με κόστη εργασιών που ξεπέρασαν τα $200.000.000 ανά έργο. Η expedition αγορά που αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο σε βαθμό που να ωθήσει τις «παραδοσιακές» του τομέα εταιρίες να προβούν σε παραγγελίες αλλά και να αποτελέσει την αιτία εισόδου νέων επιχειρηματικών σχημάτων. Η Κίνα και οι ιδιομορφίες της αγοράς της που ώθησαν τις εταιρίες σε «βίαιες» μεταβολές των σχεδίων τους με αναδρομολογήσεις πλοίων και προκάλεσαν «ταχυκαρδίες» στους tour operators. Η «στροφή» ενός μεγάλου μέρους από το διεθνές τουριστικό κοινό προς την κατεύθυνση της κρουαζιέρας. Η ένταση της γυναικείας παρουσίας στις γέφυρες των κρουαζιερόπλοιων με την ανάληψη θέσεων ανώτερων αξιωματικών. Τέλος η αναθεώρηση των σχεδίων ασφαλείας ελέω του Costa Concordia αλλά και του γιγαντισμού των πλοίων με τις μεταφορικές ικανότητες των 3.500 ατόμων.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter