Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ορίστηκαν τα πρωτόκολλα της CLIA στις ΗΠΑ

0clia

H Cruise Lines International Association (CLIA) ανακοίνωσε χθες την έγκριση των υποχρεωτικών βασικών στοιχείων των πρωτοκόλλων υγείας που θα εφαρμοστούν στο πλαίσιο μιας σταδιακής, ελεγχόμενης επανάληψης των εργασιών της κρουαζιέρας για τις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση των πρωτοκόλλων συνέπεσε με την ανακοίνωση του Centers for Disease Control (CDC)το οποίο διατηρεί τη διαταγή No Sail μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για την αμερικανική αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα πρωτόκολλα της CLIA προβλέπουν το έλεγχο πληρώματος και επιβατών πρίν την επιβίβαση για COVID-19, την υποχρεωτική χρήση μασκών από όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα επί του σκάφους και κατά τη διάρκεια εκδρομών όποτε δεν μπορεί να διατηρηθεί η φυσική απόσταση, την διατήρηση φυσικής απόστασης σε τερματικούς σταθμούς λιμένων και στις εκδρομές στην ξηρά, τον διαρκή εξαερισμό των χώρων των πλοίων και τη χρήση ειδικών φίλτρων, τον προσδιορισμό καμπίνων για την απομόνωση τυχόν κρουσμάτων και συναφή επιχειρησιακά υγειονομικά μέτρα και εκδρομές στην ξηρά βάσει πρωτοκόλλων και την άρνηση επανεπιβίβασης όσων επιβατών αρνούνται να συμμορφωθούν με αυτά. Η CLIA ανέφερε επίσης ότι αυτά τα βασικά στοιχεία θα αξιολογούνται και θα προσαρμόζονται συνεχώς σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας COVID-19, καθώς και τη διαθεσιμότητα νέων μέτρων πρόληψης, θεραπευτικής και μετριασμού.
Στο μεταξύ συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα είναι η κα Μαρία Δεληγιάννη, εκπρόσωπος της CLIA στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία απαντώντας σε ερώτηση του theseanation.gr σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εξυπηρετεί και θα εξυπηρετήσει λίαν προσεχώς αρκετές εταιρίες κρουαζιερόπλοιων σε αντίθεση με τα συμβαίνοντα στην Ιταλία και Γερμανία. Μην ξεχνάμε, πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα έκανε πανευρωπαϊκή «πρεμιέρα» ανοίγοντας τα λιμάνια της από την 1η Αυγούστου δίνοντας ένα θετικό στίγμα σε ένα τομέα που έχει πληγεί σοβαρότατα από την πανδημία. Με αφορμή την ανακοίνωση των πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν στις ΗΠΑ και το τι ισχύει σήμερα στην Ελλάδα η κ. Δεληγιάννη υπενθύμισε ότι το Ελληνικό πρωτόκολλο για τα κρουαζιερόπλοια που υιοθετήθηκε στις 24 Ιουλίου και βασίζεται στις Ευρωπαϊκές οδηγίες του EU Healthy Gateways.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter