Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με ενισχυμένο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας ξεκινούν οι κρουαζιέρες της MSC Cruises στη Μεσόγειο

0Kerry Anastassiadis

Με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο, που είναι σχεδιασμένο για τη βέλτιστη προστασία της υγείας και της ασφάλειας των επιβατών, των πληρωμάτων καθώς και των τοπικών κοινοτήτων στα μέρη που θα επισκεφθούν τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, η MSC Cruises επανεκκινεί τις δραστηριότητές της στη Μεσόγειο.
Η αρχή γίνεται με δύο κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises, το MSC Grandiosa και το δημοφιλές MSC Magnifica, τα οποία θα πραγματοποιούν 7ήμερες κρουαζιέρες στη Δυτική και την Ανατολική Μεσόγειο, αντίστοιχα. Το MSC Magnifica θα επισκέπτεται πέντε προορισμούς, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας αποτελεί πόλο έλξης για τον κλάδο της κρουαζιέρας. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε ξανά τα λιμάνια της και υιοθέτησε πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας τα οποία η MSC Cruises εφαρμόζει στα δικά της πρωτόκολλα.
Αναλυτικά, το MSC Magnifica θα αναχωρεί από το Μπάρι της Ιταλίας και θα επισκέπτεται, κατά σειρά, την Κέρκυρα, το Κατάκολο, τον Πειραιά και στη συνέχεια την Τεργέστη, προτού επιστρέψει και πάλι στο Μπάρι. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, έως το τέλος Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από τις 22 Αυγούστου βάσει του έως τώρα σχεδιασμού της εταιρείας, υπό την αίρεση της έγκρισης των ιταλικών αρχών και της ετοιμότητας των ελληνικών λιμανιών. Βάσει αυτού του σχεδιασμού, το πρώτο δρομολόγιο θα φτάσει στην Κέρκυρα στις 23 Αυγούστου, στο Κατάκολο στις 24 και στον Πειραιά στις 25 του μήνα. Εντός του Οκτωβρίου η εταιρεία θα ανακοινώσει το σχεδιασμό της για τον προσεχή χειμώνα.
Για αυτήν την αρχική φάση επανεκκίνησης των δρομολογίων, τα δύο πλοία της MSC Cruises θα καλωσορίσουν μόνο επισκέπτες που είναι κάτοικοι χωρών Σένγκεν. Επιπλέον, τα δρομολόγια στη Μεσόγειο έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, λαμβάνοντας υπόψη την προσβασιμότητα των λιμένων και μειώνοντας, όπου είναι δυνατόν, τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών ή των πτήσεων από τους επισκέπτες.
Όπως τονίζει ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Senior Advisor Θεσμικών και Θαλάσσιων Υποθέσεων της MSC Cruises, «θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια επιβατών, πληρωμάτων και τοπικών κοινοτήτων, αλλά χωρίς να αλλοιώνεται η κορυφαία εμπειρία κρουαζιέρας με τα πλοία της MSC Cruises, η εταιρεία μας επανεκκινεί τη δραστηριότητά της στη Μεσόγειο, κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρας παγκοσμίως. Και έχει ξεχωριστή σημασία ότι σημαντικό κομμάτι αυτής της επανεκκίνησης είναι η Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της χώρας ως ελκυστικού προορισμού για τις εταιρείες και τους επιβάτες κρουαζιέρας. Παρά τις σοβαρές δυσκολίες που προκάλεσε σε όλα τα επίπεδα η κρίση της πανδημίας, είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η επανεκκίνηση είναι μια νέα αρχή δυναμικής ανάπτυξης για τον κλάδο μας».
Υψηλού επιπέδου πρωτόκολλο
Η ανάπτυξη του πρωτοκόλλου υγείας και ασφάλειας της MSC Cruises είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μιας πολυδιάστατης ομάδας εργασίας, που αποτελείται από εμπειρογνώμονες της εταιρείας στους τομείς των Ιατρικών Υπηρεσιών, της Δημόσιας Υγείας, των Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών, του HVAC και άλλων Μηχανολογικών Συστημάτων Πλοίων, της Πληροφορικής και των Logistics, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρηστάκης Χατζηχριστοδούλου, που είναι και συντονιστής του προγράμματος Healthy Gateways της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημαντική είναι και η συμβολή του κορυφαίου παγκόσμιου παρόχου υγειονομικής περίθαλψης Aspen Medical, που βοήθησε στην ανάπτυξη του πρωτοκόλλου και των διαδικασιών λειτουργίας.
Συνδυάζοντας επιστημονικά και στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα ερευνών για τη νόσο COVID-19, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς, το νέο πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί για την πρόληψη και τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης της νόσου κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας με τα πλοία της MSC Cruises. Οι βασικοί πυλώνες που αφορούν τα προληπτικά μέτρα και το σχεδιασμό αντίδρασης είναι:
• Καθολικός έλεγχος υγείας των επισκεπτών πριν από την επιβίβαση, που περιλαμβάνει τρία βήματα: έλεγχο θερμοκρασίας, συμπλήρωση ερωτηματολογίου υγείας και τεστ ανίχνευσης COVID-19, και αντίστοιχος, συνεχής έλεγχος της υγείας των πληρωμάτων σε τρεις φάσεις: πριν την έξοδο από τη χώρα τους, πριν την επιβίβαση στο πλοίο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
• Ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και απολύμανσης, που υποστηρίζονται από την εισαγωγή νέων μεθόδων καθαρισμού.
• Τήρηση αποστάσεων, μέσω της μείωσης της συνολικής χωρητικότητας (περίπου. 10 m² ανά άτομο, βάσει συνολικής χωρητικότητας 70%).
• Βελτιωμένες ιατρικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες με άρτια καταρτισμένο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον έλεγχο, την αξιολόγηση και τη θεραπεία ύποπτων κρουσμάτων COVID-19.
• Συνεχής παρακολούθηση της υγείας επιβατών και πληρωμάτων, με καθημερινό έλεγχο της θερμοκρασίας είτε όταν επιστρέφουν από την ξηρά είτε σε ειδικούς σταθμούς γύρω από το πλοίο.
• Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα, σε στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.
Από τη στιγμή που ένας επισκέπτης αρχίζει να σχεδιάζει την κρουαζιέρα του και κάνει κράτηση μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψει στο σπίτι του, η MSC Cruises αξιολογεί κάθε φάση των διακοπών του για να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Οι επισκέπτες θα υποστηρίζονται σε κάθε βήμα με απλές και πρακτικές πληροφορίες και με τεχνολογικά μέσα που θα κάνουν τη διαδικασία ομαλή και λειτουργική. Η επανασχεδιασμένη διαδικασία επιβίβασης με ψηφιακό check-in κάνει τη διαδικασία ανέπαφη, εξοικονομεί χρόνο και διευκολύνει τη διαχείριση της ροής των επισκεπτών.
Αλλά και στη στεριά, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τους διαφορετικούς προορισμούς που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια ως μέρος μιας οργανωμένης εκδρομής της MSC Cruises που θα πραγματοποιείται με τα ίδια υψηλά πρότυπα υγείας και ασφάλειας όπως και εν πλω.
Και φυσικά οι επιβάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις πλούσιες εμπειρίες που βρίσκονται διαχρονικά στο επίκεντρο των διακοπών με την MSC Cruises, όπως βραβευμένες παραστάσεις στο θέατρο, δείπνα παγκόσμιας κλάσης, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, αγορές, συναρπαστικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα, προσαρμοσμένα με τρόπο που διασφαλίζει την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter