Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία για την κρουαζιέρα

0Diamond Princess

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε στους Αμερικανούς υπηκόους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια στην Ασία και προειδοποίησε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν υποχρεούται να επαναπατρίσει τους υπηκόους της που έχουν ενδεχομένως αποκλειστεί εξαιτίας του ιού σε μια ξένη χώρα.
Η αμερικανική διπλωματία δημοσίευσε το δελτίο της προχθές και ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος προέβη σε  συστάσεις προς τους Αμερικανούς που θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια στην περιοχή.
«Αν και η αμερικανική κυβέρνηση απομάκρυνε εκατοντάδες πολίτες μας τις τελευταίες εβδομάδες, αυτές οι πτήσεις επαναπατρισμού δεν αποτελούν μια συνήθη πρακτική και οι Αμερικανοί πολίτες δεν πρέπει να πιστεύουν ότι θα μπορούν να επωφεληθούν από κάτι τέτοιο, εάν βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο της καραντίνας από τις τοπικές αρχές» δήλωσε ο Ίαν Μπράουνλι, υφυπουργός Προξενικών Υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους.
Οι αμερικανικές αρχές αναμένουν μια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, που προς το παρόν είναι σχετικά περιορισμένος με 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ΗΠΑ, συν τα 21 κρούσματα που προκύπτουν από τους ανθρώπους που επαναπατρίστηκαν με ναυλωμένες πτήσεις από την Ουχάν στην Κίνα (3 κρούσματα) και του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess στην Ιαπωνία (18 κρούσματα), ήτοι ένα σύνολο 34 κρουσμάτων.
«Το γεγονός ότι καταφέραμε να κρατήσουμε αυτόν τον αριθμό σε χαμηλά επίπεδα είναι ένα καλό νέο, ιδίως όταν ορισμένες χώρες στην Ασία αρχίζουν να βλέπουν μια διακοινοτική μετάδοση» είπε η Νάνσι Μεσόνιερ, των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC). Η διακοινοτική μετάδοση σημαίνει πως ο ιός μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων χωρίς να υπάρχει γνώση της αιτίας της μόλυνσης (για παράδειγμα, οι άνθρωποι που δεν πήγαν στην Ουχάν και δεν ήλθαν σε επαφή με ανθρώπους που επέστρεψαν από την Ουχάν).
«Δεν έχουμε παρατηρήσει ακόμη διακοινοτική μετάδοση στις ΗΠΑ, όμως είναι πολύ πιθανό... αυτό να γίνει» προειδοποίησε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.
Οι περισσότεροι από 300 Αμερικανοί επιβάτες του Diamond Princess, που επαναπατρίστηκαν την Κυριακή από την Ιαπωνία βρίσκονται σήμερα σε καραντίνα σε δύο στρατιωτικές βάσεις και ένα νοσοκομείο. Δέκα οκτώ έχουν βγει θετικοί για τον κοροναϊό, όμως σύμφωνα με την Μεσόνιερ, είναι πιθανόν και άλλοι να μολυνθούν και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί, μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter