Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) – Δήλωση για τον Κοροναϊό

0guangzhou port

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας, η ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας κρουαζιέρας, δημοσίευσε σήμερα την τελευταία της δήλωση σε απάντηση των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με τον Κοροναϊό και τον αντίκτυπο στον κλάδο της κρουαζιέρας.
« Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών κρουαζιέρας και των πληρωμάτων είναι και παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα για την CLIA και τα μέλη της, τα οποία μαζί εκπροσωπούν πάνω από το 90% της παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας.
Δεδομένης της εξέλιξης του Κοροναϊού και βάση τις κατευθυντήριες γραμμές των παγκόσμιων αρχών υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – τα μέλη της CLIA υιοθέτησαν το παρακάτω πρωτόκολλο για επισκέπτες και πληρώματα που έχουν ταξιδέψει από και προς τη Κίνα – συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου. Αυτές οι ενισχυμένες πολιτικές που είναι σε ισχύ από σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2020, ενισχύουν τις πολιτικές που εφαρμόζονται από την 31 Ιανουαρίου 2020 και συνεχίζουν να επιτρέπουν της εξέταση της κάθε περίπτωσης, είτε πρόκειται περί επιβάτη κρουαζιέρας είτε μέλος του πληρώματος, και το κατά πόσο επιτρέπεται να επιβιβαστεί.
• Τα μέλη της CLIA απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει από την Κίνα, έχουν επισκεφτεί ή έχουν περάσει μέσω αερολιμένα από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου, μέσα σε διάστημα 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους.
• Τα μέλη της CLIA απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που, μέσα σε 14 μέρες πριν από την επιβίβαση τους, έχουν έρθει σε επαφή, έχουν βοηθήσει οποιονδήποτε που έχει διαγνωστεί ή ενδέχεται να έχει προσληφθεί από τον Κοροναϊό ή που είναι υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανό κρούσμα Κοροναϊού.
• Τα μέλη της CLIA θα πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους πριν από την επιβίβαση για λόγους πρόληψης. Εξονυχιστικοί έλεγχοι και η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη θα δοθεί και σε οποιονδήποτε φέρει συμπτώματα του Κοροναϊού.
Σε συντονισμό με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και τις ρυθμιστικές αρχές, η CLIA και τα μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του Κορονοϊού και θα τροποποιούν αυτές τις πολιτικές αντίστοιχα με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή για την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος.
Ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι από τους πιο καλά εξοπλισμένους και έμπειρους
για τη διαχείριση και την παρακολούθηση των συνθηκών υγείας των επιβαινόντων, με μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης επιδημιών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, τα κρουαζιερόπλοια είναι εφοδιασμένα με ιατρικές εγκαταστάσεις και γιατρούς διαθέσιμους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε περίπτωση ασθένειας και για την πρόληψη της μετάδοσης ασθενειών ».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter