Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επι τάπητος ζητήματα της κρουαζιέρας σε συνάντηση CLIA- Χ. Θεοχάρη

0MEIN SCHIFF

Τον Υπουργό Τουρισμό κ. Χάρη Θεοχάρη συνάντησε στη Σαντορίνη η εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στην Ανατολική Μεσόγειο κα. Μαρία Δεληγιάννη. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επίσκεψης του Υπουργού στο νησί, συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Σαντορίνης κ. Αντώνης Σιγάλας, οι τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας.
Τα θέματα κρουαζιέρας που αναφέρθηκαν ήταν ποικίλα, όπως η ανάγκη για ένα λειτουργικό σύστημα αφίξεων-αναχωρήσεων κρουαζιεροπλοίων, το οποίο όμως είναι απαραίτητο να συντονιστεί με τις αφίξεις ακτοπλοΐας και ημεροπλοίων, η ανάγκη υποδομών τόσο στο παλιό λιμάνι των Φηρών όσο και στον Αθηνιό, η κατασκευή ενός νέου λιμανιού, η ανάγκη διασποράς των επιβατών κρουαζιέρας προκειμένου να αποφευχθεί η υπερσυγκέντρωση των ταξιδιωτών αλλά και να μπορούν να απολαύσουν μία άλλη όψη της Σαντορίνης.
Η CLIA τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της Σαντορίνης για τον κλάδο της κρουαζιέρας όντας ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός κρουαζιέρας της χώρας. Εστίασε στην ανάγκη δράσεων για να διασφαλιστεί η μελλοντική βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού φροντίζοντας για την αρμονική συνύπαρξη των ταξιδιωτών και της τοπικής κοινωνίας. Η CLIA, που εκπροσωπεί το 95% του παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας κρουαζιεροπλοίων, μετέφερε στον Υπουργό το μήνυμα συνεργασίας των εταιρειών κρουαζιέρας για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης του νησιού.
Ο Υπουργός Τουρισμού ολοκλήρωσε τονίζοντας το ενδιαφέρον της ελληνικής Κυβέρνησης να εξετάσει πιθανές λύσεις και ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.
Ακολούθησε επίσκεψη πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff Herz της TUI Cruises, όπου ο Υπουργός και ο Δήμαρχος Σαντορίνης βίωσαν την εμπειρία των επισκεπτών κρουαζιέρας. Στο πλοίο συνομίλησαν με τον Καπετάνιο και το υπόλοιπο πλήρωμα. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η σημασία μέτρησης της ικανοποίησης των επισκεπτών καθώς και η καλύτερη κατανόηση τους για την τοπική κουλτούρα. Επίσης συζητήθηκαν η μεταφορά των επισκεπτών με υπερσύγχρονες λάντζες «tender boats» καθώς και οι προτιμήσεις των επισκεπτών για τις εκδρομές που προσφέρονται από την εταιρεία στο νησί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter