Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρουσιάστηκε το DuisPort

TRAINOSECOSCO

Παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, το πλαίσιο εμπορικής σύνδεσης-συνεργασίας μεταξύ του ΟΛΠ και του κομβικής σημασίας ποτάμιου λιμένα Duisburg της Γερμανίας.

Από την πλευρά της PCT SA ο commercial manager της κ. Αν. Βαμβακίδης παρουσίασε στοιχεία για την δυναμική που έχει αναπτύξει ο Πειραιάς, ο οποίος και βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης των λιμένων της Μεσογείου, για να εστιάσει μεταξύ των άλλων και στο ζήτημα της διακίνησης σιδηροδρομικώς φορτίων από τον Πειραιά προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ως γνωστόν μία από τις ισχυρές δράσεις του DuisPort (Duisburg) είναι οι σιδηροδρομικές διασπορές εμπορευμάτων καθώς αποτελεί εκ των σημαντικότερων σιδηροδρομικών κόμβων στην Γερμανία. Άλλωστε στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και κατά την παρουσίαση του Γερμανικού inland port ο President & CEO του Mr. Erich Staake ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει πως το λιμάνι του Duisburg αποτελεί το μεγαλύτερο ποτάμιο λιμάνι στον κόσμο και οι δραστηριότητες του αφορούν κατά 75% τον τομέα παροχής logistics. Να σημειωθεί ότι σιδηροδρομικοί συρμοί προερχόμενοι από την Κίνα , από το 2011 και εντεύθεν, διέρχονται από το DuisPort, που έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την COSCO, στο πλαίσιο του σιδηροδρομικού «δρόμου του μεταξιού» και τα φορτία διασπείρονται στο γειτονικά μεγάλα λιμάνια της Γερμανίας και Ολλανδίας. Το 2014 ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping βρέθηκε στο DuisPort για να υποδεχθεί το πρώτο τραίνο από την Chonqqing και όπως έγινε γνωστό σήμερα 35 με 40 εμπορικοί συρμοί ανά εβδομάδα πηγαινοέρχονται στο Duisburg καταγράφοντας ετήσια διακίνηση της τάξης των 130.000 TEU’s.
Σύμφωνα με τον κ. Βαμβακίδη προσεχώς θα επεκταθεί και προς το DuisPort η υφιστάμενη σιδηροδρομική σύνδεση του Πειραιά με άλλους σιδηροδρομικούς κόμβους- κέντρα logistics της Γερμανίας καθώς όπως ανέφερε τα εμπορεύματα που έρχονται με πλοία στον Πειραιά φτάνουν στις αγορές της Γερμανίας μέσα τέσσερεις με πέντε ημέρες έναντι της εναλλακτικής θαλάσσιας οδού που κάνει τον περίπλου της Δ. Ευρώπης για να καταλήξει στα λιμάνια της Γερμανίας και Ολλανδίας. Μάλιστα ο κ. Βαμβακίδης ανέφερε και στοιχεία για τη συχνότητα των εμπορικών συρμών από τον Πειραιά προς την Ευρώπη η οποία χαρακτηρίζεται αξιοσημείωτη.
Κληθείς από το “theseanation.gr» να σχολιάσει τη σημερινή παρουσίαση ο Πρόεδρος της Ελληνική Εταιρεία Logistics και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος OnLine Data SA κ. Ν. Ροδόπουλος σημείωσε τα ακόλουθα:
"Το λιμάνι του Duisburg, το DuisPort αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση παραποτάμιου λιμένα ή inland port όπως αποκαλείται. Η συνάντηση και η παρουσίαση του επί 21 ετών προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Erich Staake, αποτελεί από μόνη της μια σημαντική εμπειρία. Δεν υπάρχει βέβαια μέτρο σύγκρισης αλλά υπάρχει σημαντική γνώση που μπορεί να οδηγήσει αποφάσεις και επενδύσεις – στους δικούς μας λιμένες – προς τη σωστή κατεύθυνση. Τελικά το DuisPort αποτελεί μια διασυνδεδεμένη συστάδα υπηρεσιών logistics που προσφέρονται στην Γερμανική βιομηχανία με καινοτομία και συνεχή εξέλιξη. Στέκομαι σε αυτό που ανέφερε εμφατικά «δεν είμαστε απλά ένα λιμάνι αλλά ένας οργανισμός που προσφέρει λύσεις στη βιομηχανία». Να σημειώσω ότι το λιμάνι είναι δημόσιας ιδιοκτησίας αλλά διοικείται με καθαρά όρους ιδιωτικής οικονομίας και με στελέχη της αγοράς."

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter