Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Αναδύεται» ξανά η κρουαζιέρα στην Τουρκία- “Ζεσταίνεται” το Αιγαίο και η Α. Μεσόγειος

0royal caribbean symphony of the seas

«Αναδύεται», μετά από μια περίοδο ύφεσης, ξανά η κρουαζιέρα στην Τουρκία καθώς συγκλίνουσες είναι οι ενδείξεις ότι την προσεχή διετία θα αυξηθεί ο αριθμός των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων αν δεν υπάρξουν άλλες «αναταράξεις».

Το περασμένο αλλά και το τρέχον έτος η Τουρκική πλευρά κατέβαλε σοβαρές προσπάθειες να αλλάξει τη διάθεση εταιριών του τομέα που δρομολογούν πλοία τους σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ήδη το λιμάνι του Bodrum «βλέπει» διπλασιασμό των προσεγγίσεων από πλοία της TUI Cruises και της Ponant. Η Τουρκική πλευρά φαίνεται να υποστηρίζει ενεργά και την προσπάθεια χωρών της Μ. Θάλασσας να αναβιώσουν και εκεί τις κρουαζιέρες καθώς στοχεύει στην ένταξη στον κύκλο των προσεγγίσεων και την Κωνσταντινούπολη που αποτελεί «κόμβο» για την κρουαζιέρα. Η διαφαινόμενη αλλαγή της συμπεριφοράς γενικά ως προς τις προσεγγίσεις στα Τουρκικά παράλια φαίνεται ότι θα δώσει μία επιπρόσθετη ώθηση σε προορισμούς του Αιγαίου όπου ορισμένες εκ των μεγάλων εταιριών συμπεριλαμβάνουν συνδυαστικά. Συγκρατημένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διαφαινόμενη βελτίωση της τάξης του 2% η οποία μπορεί σε «ελεύθερη μετάφραση» να φέρει την κατάσταση στα επίπεδα του 2017. Στον ίδιο καμβά προορισμοί- προσεγγίσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις μπορούν συνδυαστικά να προσθέσουν κίνηση στο Αιγαίο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από την 1 η Σεπτεμβρίου και με αφετήριο λιμένα τον Πειραιά με το πλοίο Horizon θα πραγματοποιεί προσεγγίσεις σε Haifa και Ashdod με ενδιάμεσες προσεγγίσεις σε Κύπρο και Πάτμο. Οι προσεγγίσεις στα δύο Ισραηλινά λιμάνια δίνουν την ευκαιρία στους επιβάτες να επισκεφτούν την Ιερουσαλήμ, Ναζαρέτ και Γαλιλαία αλλά και τη νεκρά θάλασσα. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις για την επαναφορά της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο καλά κρατούν με την Τουρκία να έχει, όπως προαναφέρθηκε, ξεκινήσει υπερπροσπάθεια επαναφοράς της Κωνσταντινούπολης ενώ η ανακοίνωση της Pullmantur για τις κρουαζιέρες στο Ισραήλ δίνει ένα νέο τόνο στην γενικότερη προσπάθεια εταιριών που πλοία τους κάνουν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο να επαναφέρουν σε πρώτη φάση το «τρίγωνο» προσεγγίσεων σε Ελληνικά νησιά, Αίγυπτο και Ισραήλ με απώτερο στόχο και την ένταξη της Κωνσταντινούπολης.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter