Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην CLIA η Μ. Δεληγιάννη

0Κλία

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το διορισμό της κ. Μαρίας Δεληγιάννη ως Εκπρόσωπο Κυβερνητικών και Δημοσίων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της CLIA στα Ποσειδώνια 2018, τη διεθνή έκθεση ναυτιλίας στην Αθήνα.

Η κ. Δεληγιάννη θα έχει ως βάση της την Αθήνα και θα αναφέρεται στο Γενικό Γραμματέα της CLIA Europe. Η κα Δεληγιάννη έρχεται στην CLIA από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εφοπλιστών (ECSA) στις Βρυξέλλες όπου ήταν υπεύθυνη για ζητήματα ναυτικής ασφάλειας, περιβάλλοντος καθώς και δραστηριοτήτων πλοίων υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος της CLIA Europe και Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, δήλωσε «η κα Δεληγιάννη θα εργαστεί στενά με διάφορους ναυτιλιακούς οργανισμούς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και ιδιαιτέρως με Ελληνικούς φορείς για την προώθηση της κρουαζιέρας. Η κρουαζιέρα ειναι στενά συνδεδεμένη με τη ναυτιλία σε θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και συμβάλλει ενεργά στην προστασία των ωκεανών για τις μελλοντικές γενιές».
Ο Γενικός Γραμματέας της CLIA Europe κ. Ανδρέας Χρυσοστόμου σχολίασε: «Αυτή η νέα θέση ενισχύει την παρουσία μας στην Ευρώπη και μας επιτρέπει να οικοδομήσουμε στενότερους και ισχυρότερους δεσμούς με όλους τους ενδιαφερόμενους της Ανατολικής Μεσογείου. Η Μαρία φέρνει στον οργανισμό μια πλούσια ναυτική γνώση και προσβλέπουμε στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην ευρύτερη περιοχή».
Tέλος, η κα. Δεληγιάννη δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που εντάχθηκα στο δυναμικό της CLIA και ανυπομονώ να αναπτύξω αυτό το νέο ρόλο και να χτίσουμε την εικόνα της κρουαζιέρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο στόχος μου είναι να αναδείξω τη σημασία της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου για την κρουαζιέρα και να ανοίξουμε καινούργιους προορισμούς. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους τοπικούς φορείς για την επίτευξη αυτού του σκοπού».
Πριν την CLIA, η κ. Δεληγιάννη εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Εφοπλιστών (ECSA) στις Βρυξελλες από το 2013 ως σύμβουλος σε θέματα ναυτικής ασφάλειας, περιβάλλοντος καθώς και δραστηριοτήτων πλοίων υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων. Προηγουμένως εργάστηκε στην Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην SQE Marine Group και στην Price Waterhouse Coopers. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και executive μεταπτυχιακό τίτλο στα Ναυτιλιακά από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης στο Βέλγιο.
Ως γνωστόν η CLIA είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο εμπορική ένωση για τον κλάδο της κρουαζιέρας, προσφέροντας μια ενιαία φωνή και μία ηγετική αρχή της παγκόσμιας κοινότητας κρουαζιέρας. Η ένωση έχει 15 γραφεία παγκοσμίως με εκπροσώπηση στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Η CLIA υποστηρίζει πολιτικές και πρακτικές που προωθούν ένα ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον κρουαζιερόπλοιων για περισσότερο από 23 εκατομμύρια επιβάτες που ταξιδεύουν κάθε χρόνο και στόχος της είναι να προωθήσει την αξία και την οικονομική προσιτότητα της εμπειρίας διακοπών κρουαζιέρας. Μέλη της CLIA αποτελούν οι πιο αναγνωρισμένες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως στον ωκεανό, στο ποτάμι και σε εξειδικευμένες κρουαζιέρες, μια κοινότητα άρτια εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων ταξιδιωτικών πρακτόρων καθώς και προμηθευτές και συνεργάτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών υπηρεσιών που είναι προσηλωμένες στη διαρκή επιτυχία του κλάδου της κρουαζιέρας στα λιμάνια, στους προορισμούς και στην κατασκευή των πλοίων. Αποστολή του οργανισμού είναι να αποτελέσει έναν ενιαίο παγκόσμιο οργανισμό που βοηθά τα μέλη του να πετύχουν υποστηρίζοντας, εκπαιδεύοντας και προωθώντας τα κοινά συμφέροντα της κοινότητας της κρουαζιέρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter