Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θετικά μηνύματα για την Κρουαζιέρα στο Βόλο

0ΟΡΙΖΟΝ

Με καλούς οιωνούς και πολύ αισιοδοξία ξεκίνησε σήμερα η θερινή περίοδος για το λιμάνι του Βόλου και τον τουρισμό κρουαζιέρας,με την άφιξη του πρώτου μεγάλου κρουαζιερόπλοιου στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας,φέρνοντας χιλιάδες ξένους επισκέπτες.
Το κρουαζιερόπλοιο "Horizon" με σημαια Μάλτας, κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου λίγο μετά τις 7.30 το πρωί,προερχόμενο από την Μύκονο με 1671 επιβάτες-τουρίστες κυρίως Ισπανούς και Πορτογάλους και 620 άτομα ως πλήρωμα και θα παραμείνει στον Βόλο μέχρι τις 9 το βράδυ που θα αποπλεύσει με προορισμό τα Χανιά στην Κρήτη.
Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα καταπλέει σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Τετάρτη.
Σήμερα οι επιβάτες του πλοίου κατευθύνθηκαν κυρίως προς τους αρχαιολογικούς χώρους του Διμηνίου και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, διάσημο για τα μοναδικά εκθέματά του,προς τα φημισμένα χωριά του Πηλίου,αλλά και προς τα Μετέωρα.
Το Σάββατο αναμένεται νέο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Βόλου,με μεγάλο αριθμό επιβατών,όπου έχει προγραμματιστεί και διανυκτέρευση του πλοίου.
Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου σήμερα βρισκόταν στο σταθμό υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων και μοίραζε χάρτες και πληροφορίες στους επισκέπτες για την ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Πηλίου.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου,η φετεινή χρονιά αναμένεται να έχει θετικό πρόσημο για τον τουρισμό κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου,αφού ήδη έχουν δηλωθεί πάνω από 30 αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων κατά την θερινή περίοδο,σε αντιιδιαστολή μετά την περυσινή κακή χρονιά λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην γειτονική Τουρκία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter