Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βιοκαύσιμα και LNG

cruise ship 78

Και τα Βιοκαύσιμα φαίνεται ότι θα εισέλθουν στο «τραπέζι» των συζητήσεων για την απομείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τομέα της κρουαζιέρας στους αέριους ρύπους. Το θέμα των καυσίμων και των επιλογών μεταξύ των οποίων έχουν να κάνουν οι ναυτιλιακές εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων και έχουν υπό κατασκευή νεότευκτα αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων στην δεύτερη ημέρα των εργασιών του Passenger Ship Sustainability στο Σαουθάμπτον.

Να σημειωθεί ότι πολλά από τα υπό κατασκευή κρουαζιερόπλοια έχουν επιλέξει για καύσιμο πρόωσης τα υγροποιημένα αέρια ενώ άλλες περιπτώσεις έχουν υιοθετήσει υβριδικά συστήματα με LNG και MGO.

Ωστόσο όπως προαναφέρθηκε τα βιοκαύσιμα φαίνεται ότι θα συζητηθούν ανάλογα με τις συζητήσεις που διεξήχθησαν προ ετών στην αυτοκινητοβιομηχανία η οποία όμως στράφηκε στην ηλεκτρική κίνηση την οποία ωστόσο έχουν επιλέξει ελάχιστες , αρχικά, υπό κατασκευή μονάδες της κρουαζιέρας με υβριδική πρόωση από μπαταρίες εναλλακτικά με LNG και MGO.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα εκ των νεότευκτων μελλοντικά πρόκειται να κινηθεί με το συνδυασμό LNG, bio-fuels και MGO εγκαινιάζοντας το bio-fuels στον τομέα της κρουαζιέρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter