Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Φωτιά» στις ναυπηγικές κλίνες βάζει η κρουαζιέρα

carnival triumph 3 ships 20391

Κοντά στα 60 δις δολάρια αποτιμάται το συνολικό κόστος των παραγγελιών κρουαζιερόπλοιων που βρίσκονται υπό παραγγελία και κατασκευή με το ρεκόρ του Οκτωβρίου σε αριθμό παραγγελιών να καταρρίπτεται μόλις μέσα σε ένα μήνα. Ουσιαστικά σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που συζητήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου στην Κίνα για την κινεζική αγορά τα υπό κατασκευή- παραγγελία κρουαζιερόπλοια έφτασαν τα 90 πλοία με το προαναφερθέν συνολικό κόστος επένδυσης.

Εκ του αριθμού αυτού εννέα πλοία κατασκευάζονται tailor made για τις εξειδικευμένες απαιτήσεις της Κινεζικής αγοράς ενώ 21 πλοία από τα 90 αφορούν ειδικές κατασκευές- ναυπηγήσεις για «κρουαζιέρες περιπέτειας» σε αρκτικούς και ανταρκτικούς πλόες.

Από τις ναυπηγικές μονάδες που ηγούνται της κούρσας των ναυπηγήσεων κρουαζιερόπλοιων η Fincantieri η οποία στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους κατέγραψε κερδοφορία της τάξης των 271,5 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι των 185 εκατομμυρίων του 2016 με το συνολικό τζίρο να εκτινάσσεται εξ αιτίας της ισχυρής ζήτησης για την κατασκευή κρουαζιερόπλοιων.

Στο μεταξύ υψηλόβαθμα στελέχη του Κινεζικού ναυπηγικού τομέα έχουν αποδυθεί σε αγώνα υπολογισμού των δυνατοτήτων των υφιστάμενων μονάδων, που ξεχειλίζουν από παραγγελίες για εμπορικά σκάφη, με στόχο να επεκταθούν και στην συγκεκριμένη αγορά παρά το γεγονός ότι η τεχνογνωσία στον εν λόγω τομέα είναι η ελάχιστη δυνατή σε σχέση και σύγκριση με το υψηλότατο επίπεδο των ευρωπαϊκών εξειδικευμένων στο επιβατικό στόλο μονάδων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter