Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στατιστικές αναλύσεις σε... orderbooks

Royal Caribbean International

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η ανάλυση στατιστικών στοιχείων που προέκυψαν από τα orderbooks στα οποία έχουν καταγραφεί 87 συνολικά παραγγελίες για νεότευκτα με ορίζοντα μέχρι το 2026.

Εξ αυτών από τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία απορρέει ότι οκτώ παραγγελίες είναι αποκλειστικά προσαρμοσμένες για την Κινεζική αγορά επιβατών, δεκαεννέα παραγγελίες αφορούν πλοία «ειδικών αποστολών» ( για αρκτικές και ανταρκτικές ρότες).

Αναφορικά με τη χρήση καυσίμων για πρόωση μέχρι στιγμής έχει καταστεί γνωστό ότι μόνο δεκαέξι πλοία έχουν υιοθετήσει το LNG ενώ η μέση δυναμικότητα σε μεταφορά επιβατών κυμαίνεται στα 2,707 άτομα.

Τα μεγαλύτερα της κατηγορίας είναι τα δύο Oasis-class της Royal Caribbean 227,625 τόνους και μεταφορικής ικανότητας 5,400 επιβατών και τα τέσσερα της MSC με καύσιμο LNG 200.000 τόνων επίσης με μεταφορική ικανότητα 5,400 επιβατών.

Το μικρότερο των υπό ναυπήγηση είναι το προορισμένο για ειδικούς πλόες σε ανταρκτικές ρότες 4,900 τόνων πλοίο με μεταφορική ικανότητα εκατό επιβατών. Στις παραγγελίες ηγείται η Fincantieri με 26 παραγγελίες ενώ από πλευράς εταιριών ηγείται η MSC με δέκα πλοία, η Norwegian με έξι πλοία και η Royal Caribbean επίσης με έξι πλοία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter