Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι υποδομές εισπράττουν...

Yacht Harbour at Night

Οι υποδομές εισπράττουν... Η ατάκα αυτή που προήλθε από παρακολουθούντα την συζήτηση για το yachting που είναι σε εξέλιξη στο 4ο Posidonia Sea Tourism Forum έφερε στο προσκήνιο το θέμα των υποδομών για τον συγκεκριμένο τομέα του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και της ελλιπούς αστυνόμευσης των νησιωτικών κατά κύριο λόγο λιμάνι ως προς τους κατάπλους και απόπλους σκαφών αναψυχής που δεν ανήκουν στα επαγγελματικά σκάφη με οποιαδήποτε σημαία. Στην συζήτηση καταδείχτηκε ότι ακόμα και οι οργανωμένες μαρίνες θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τα βυθίσματα καθώς σε πολλές των περιπτώσεων στα ελληνικά νησιά έρχονται σκάφη σύγχρονα, τα οποία απαιτούν καλύτερα βυθίσματα και εγκαταστάσεις.

Πέραν του συγκεκριμένου υπήρξε ένταση στη συζήτηση καθώς το νομικό πλαίσιο φαίνεται ότι απασχολεί έντονα τον επιχειρηματικό κόσμο που ασχολείται με το yachting και τις διάφορες εκφάνσεις που έχει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα.

Οι συζητήσεις εστίασαν στον αθέμιτο ανταγωνισμό κατά κύριο λόγο και στο πώς το νομικό πλαίσιο μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, το οποίο όπως επίσης καταδείχθηκε από την συζήτηση θα πρέπει να υποστεί και αυτό εκσυγχρονισμό και απαλοιφή μεγάλου μέρους του γραφειοκρατικού σκεπτικού του.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter