Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κούβα «βλέπουν» Αμερικανικά λιμάνια

cruise ship 78

Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις υψηλόβαθμων στελεχών αμερικανικών λιμένων από την προσέγγιση των πολιτικών ,εν αρχή, σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας. Τα αμερικανικά λιμάνια που «βλέπουν» προς την πλευρά της Κούβας είχαν απολέσει ένα σημαντικά μεγάλο έργο από το 1959 και εντεύθεν ότι η Κούβα απομονώθηκε με την ανάληψη της εξουσίας από τον Κάστρο και εν συνεχεία λόγω του ψυχρού πολέμου.

Ωστόσο οι εξελίξεις που σημειώνονται σε διπλωματικό επίπεδο έχουν οδηγήσει τα εν λόγω στελέχη να υπολογίζουν στα θετικά στοιχεία που θα απορρεύσουν από την ανάπτυξη προσεχώς εμπορικών επαφών ενώ ιδιαίτερη σημασία φαίνεται που δίδεται και στο κεφάλαιο «κρουαζιέρα». Και με δεδομένο ότι η Κούβα ως προορισμός για μία μεγάλη ομάδα του πελατειακού δυναμικού της παγκόσμια κρουαζιέρας λειτουργεί θελκτικά λόγω μίας σειράς στοιχείων πολιτιστικών πρωτίστως και πέρας των προορισμών -σημείων προσεγγίσεων για κρουαζιερόπλοια η φήμη των οποίων είναι ευρύτερα γνωστή για την ομορφιά τους.

Με το παγκόσμιο εμπόριο να βρίσκεται σε έντονη κινητικότητα, αναλυτές σημειώνουν ότι η αγορά της Κούβας θα καταστεί πολλαπλώς ενδιαφέρουσα μετά την άρση των μέτρων που κυριάρχησαν τις τελευταίες δεκαετίες υποστηρίζοντας τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν στο άμεσο μέλλον τα αμερικανικά λιμάνια, γεγονός που δικαιολογεί και την αισιοδοξία των υψηλόβαθμών στελεχών του αμερικανικού λιμενικού συστήματος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter