Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Τελευταίο λιμάνι» για το Costa Concordia

E1C2F03809ED1D3A7B6D99CC522627A7

Χρειάστηκαν συνολικά οκτώ ρυμουλκά για να σύρουν, μαζί με τις υπερκατασκευές που του εξασφάλιζαν στοιχειώδη πλευστότητα, το κατεστραμμένο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, μέχρι το λιμάνι της Γένοβα όπου και «κατέπλευσε» σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για το «τελευταίο λιμάνι» του κρουαζιερόπλοιου το οποίο ναυάγησε τον Ιανουάριο του 2012 στο νησί Τζίλιο το οποίο και θα οδηγηθεί προς διάλυση. Η διαδικασία της ανάσυρσης και εν συνεχεία απομάκρυνσής του από τη θαλάσσια περιοχή του νησιού Τζίλιο διήρκεσε δύο χρόνια ενώ εκτιμάται ότι τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια θα διαρκέσει η διάλυση του.

Το «ατύχημα» αποτέλεσε την αφορμή για ένα νέο κύκλο συζητήσεων περί του συνόλου των μέτρων ασφαλούς πλεύσης για πλοία του συγκεκριμένου τομέα, των διαδικασιών εκκένωσης τους αλλά και μίας σειρά τεχνικών θεμάτων στις αρμόδιες επιτροπές του ΙΜΟ και όχι μόνο ενώ τα στοιχεία της βύθισής του θα αποτελέσουν αντικείμενο νέων τεχνικών εκτιμήσεων από τους νηογνώμονες οι οποίοι πλέον ύστερα από σχετική απόφαση της Ένωσης τους θα συλλέγουν στοιχεία από ατυχήματα πλοίων όλων των τύπων προκειμένου να αξιοποιούνται αυτά στην γενικότερη προσπάθεια ελαχιστοποίησης τεχνικών αστοχιών στις νέες κατασκευές πλοίων.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter