Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανατριχιαστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του Costa Concordia -Το άθικτο πιάνο, το ρημαγμένο μπαρ και τα γεμάτα λάσπη δωμάτια

concordia-470
concordia-470-2
concordia-470-4
concordia-470-3
concordia-470-5
concordia-470-7

Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia βυθίστηκε σε μικρή απόσταση από το νησί Τζίλιο, στα ανοικτά των ακτών της Τοσκάνης, αφού προσέκρουσε σε ύφαλο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άτομα και πλέον επιπλέει.

Χθες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δεύτερη φάση της ανέλκυσής του (η πρώτη επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο) και ήδη κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του.

Τα δωμάτια και οι διάδρομοι δεν θυμίζουν σε τίποτα το λαμπερό κρουαζιερόπλοιο που «χτένιζε» τη Μεσόγειο. Στο κομψά διακοσμημένο lobby τα ασανσέρ είναι ακόμα γεμάτα θαλασσινό νερό.

Ένα πιάνο, σχεδόν άθικτο, δίνει την εντύπωση πως είναι έτοιμο να βγάλει ήχους. Απογυμνωμένα καλώδια κρέμονται πάνω από το μπαρ, ενώ οι περίτεχνα διακοσμημένοι τοίχοι του έχουν καταστραφεί.

Ωστόσο, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, υπάρχουν και ορισμένα σημεία του πλοίου τα οποία έχουν παραμείνει σχεδόν άθικτα.

Να σημειωθεί ότι θα χρειαστεί μία εβδομάδα μέχρι το πλοίο να πλεύσει και να ταξιδέψει στο λιμάνι της Γένοβας, όπου θα μετατραπεί σε... παλιοσίδερα.

 

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

 

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter