Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βίζα Σένγκεν: «Στα σκαριά» ηλεκτρονική εφαρμογή για κρουαζιερόπλοια και σκάφη αναψυχής

cruise-ship-78

Δέκα συνολικά παρεμβάσεις στόχος των οποίων είναι να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την οικονομία από την αύξηση των τουριστικών ροών προς τη χώρας έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός από τους αρμοδίου φορείς του τουρισμού.

Μεταξύ των παρεμβάσεων εμπεριέχεται και αυτή για τα θέματα που έχουν προκύψει με τη βίζα Σένγκεν. Να σημειωθεί ότι αρμόδιοι των τομέων του θαλάσσιου τουρισμού είχαν προ πολλού θέσει το ζήτημα των διαδικασιών χορήγησης βίζα για επιβάτες κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής. Θέμα που κατέστη επίκαιρο καθώς την περασμένη χρονιά καταγράφηκαν πολλά περιστατικά με επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που «δυσκολεύτηκαν» στις εν λόγω διαδικασίες κατά την από-επιβίβασή τους. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται η λύση να αναζητηθεί μέσω της ηλεκτρονικής τεχνολογίας όπου μέσω των συστημάτων των αρχών ασφαλείας αλλά και των διπλωματικών αρχών των χωρών μελών θα γίνεται άμεσος έλεγχος και ταυτοποίηση ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις που έχει για κάποιο λόγο απαγορευτεί είσοδος σε χώρες μέλη της ΕΕ προσώπων που αιτούνται βίζα έστω και αν αυτοί εμφανίζονται ως επιβάτες κρουαζιερόπλοιων ή σκαφών αναψυχής.
Επίσης οι φορείς του τουρισμού υπεραμύνθηκαν της επέκτασης κινήτρων για αναβάθμιση της ακτοπλοΐας και του θαλάσσιου τουρισμού, άμεση χαρτογράφηση των μαρίνων και τουριστικών λιμένων και επίσπευση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησής τους από το TAIΠEΔ αλλά και ψήφιση το ταχύτερο του νόμου του θαλάσσιου τουρισμού, τον οποίο έχει επεξεργασθεί το ΥΝΑ και έχει στα χέρια του το Τουρισμού, ώστε να ισχύσει με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter